Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade bude jazdiť MHD na letisko, lebo majú novú linku do Londýna

Na snímke informačná tabuľa v odletovej hale na letisku Poprad-Tatry s časom odletu do Londýna počas otvorenia pravidelnej leteckej linky Poprad - Londýn v Poprade 28. októbra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V praxi pôjde o predĺženie spojov č.31 a č.39 na linke č.1. Spoj bude premávať vždy v utorok, štvrtok, sobotu a v nedeľu medzi autobusovou stanicou a letiskom.

Poprad 29. októbra (TASR) - Na popradské letisko môže verejnosť cestovať mestskou hromadnou dopravou (MHD). "Mesto Poprad v spolupráci so Slovenskou autobusovou dopravou Poprad v nadväznosti na zriadenie pravidelnej leteckej linky z Popradu do Londýna, pripravilo spoj, ktorý bude premávať vždy v utorok, štvrtok, sobotu a v nedeľu medzi autobusovou stanicou a letiskom," informoval hovorca mesta Marián Galajda.

V praxi pôjde o predĺženie spojov č.31 a č.39 na linke č.1. Odchod autobusu z nástupišťa MHD na autobusovej stanici bude vždy o 16.10 h, v opačnom smere z letiska Poprad - Tatry bude autobus odchádzať o 18.20 h. Autobusové spojenie v takejto podobe bude samospráva testovať do konca roka. Následne rozhodne vedenie mesta o ďalšom posilnení alebo iných efektívnych úpravách.

Mesto Poprad začalo krátko po oznámení zriadenia leteckého spojenia Popradu s Londýnom rokovať aj s Vyšším územným celkom Prešov o predĺžení niektorých spojov z okolitých miest, ktoré by tak namiesto autobusovej stanice začínali a končili svoju cestu do Popradu práve na letisku. "Táto alternatíva dopravy cestujúcej verejnosti z letiska je naďalej v štádiu riešenia," uzavrel Galajda.