Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Na výjazde z Prešova je skrížený kamión, niektoré cesty uzavreli

Ilustračné foto. Foto: TASR

Na viacerých miestach Prešovského kraja vytrvalo sneží, a preto polícia upozorňuje vodičov, aby boli opatrní.

Prešov 9. februára (TASR/Teraz.sk) – V celom Prešovskom kraji sú dnes snehové prehánky, v Prešove sneží už niekoľko hodín, čo na viacerých miestach komplikuje alebo zastavilo dopravu.

Na ceste 1/73 pre obcou Okrúhle v okrese Svidník sa dnes tesne pred 19.00 h skrížil kamión cez celý profil cesty. Obchádzka vedie cez mesto Stropkov.

Ako informoval dispečer prešovského operačného strediska Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ), skrížený je kamión aj na výjazde z Prešova do Chminianskej Novej Vsi a neprejazdný pre nákladnú dopravu je tiež Chmeľovský kopec z Giraltoviec do Prešova. Na oboch miestach riadi premávku polícia.

V okolí Popradu je stále uzavretá cesta 3/6721 Nová Lesná - Mlynica Vysoké Tatry a tiež cesta medzi Tatranskou Štrbou a Šuňavou.

Na viacerých miestach Prešovského kraja vytrvalo sneží, a preto polícia upozorňuje vodičov, aby boli opatrní.

V dôsledku silného sneženia a vetra na úsekoch v okrese Poprad vyhlásili cestári prvý kalamitný stupeň. V tejto súvislosti došlo k prevereniu pripravenosti technických kapacít na boj so snehom.

"V prípade zhoršenia počasia je Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade pripravená nasadiť ďalšie stroje od externých dodávateľov," informoval komunikačný manažér mesta Marián Galajda.

"Situácia je aktuálne stabilizovaná, vzhľadom na množstvo snehu však stále pokračujeme v dočisťovaní mestských komunikácií a chodníkov," uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

V uliciach mesta pracovalo dnes popoludní osem mechanizmov SMK a ďalšie dva stroje dodané firmou Brantner. Spolu 40 pracovníkov menších obecných služieb zároveň ručne čistilo chodníky v centre Popradu, ďalších 14 pracovníkov tejto spoločnosti zasa upravovalo schodiská na chodníkoch sídliska Juh, ako aj priechody pre chodcov a mosty.



"Oddelenie životného prostredia Mestského úradu v Poprade koordinovalo orezávky a spracovanie zlomených konárov a stromov, ktoré mohli predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre okoloidúcich obyvateľov," uviedol Galajda.

Dodal, že pri monitoringu a koordinácii jednotlivých prác spolupracuje radnica aj s hliadkami mestskej polície.