Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Horskí záchranári pomáhali dvom turistom v oblasti Hrebienka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Zuzana Svitanová

Pomoc potrebovali 36-ročný slovenský cyklista a o šesť rokov mladšia Poľka.

Vysoké Tatry 8. augusta (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v stredu dvom turistom v oblasti Hrebienka vo Vysokých Tatrách. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že v dopoludňajších hodinách prostredníctvom tiesňovej linky 112 požiadali o pomoc pre 36-ročného slovenského cyklistu. Ten sa zranil pri páde na ceste smerujúcej z Hrebienka do Smokovca.

"Turista utrpel tržné poranenia tváre, poranenie hornej končatiny a mnohopočetné odreniny tela. Záchranári HZS použili v tomto prípade na utlmenie bolesti inhalačný liek a po ošetrení a zafixovaní ho transportovali do Starého Smokovca k domu HZS. Tam ho prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP)," uvádza HZS na svojej stránke.

O pomoc pre 30-ročnú Poľku zase požiadal personál reštaurácie na Hrebienku. Turistka sa sťažovala na silné bolesti chrbta vyvolané pravdepodobne obličkovým záchvatom, ktoré jej nedovoľovali zostúpiť samostatne do Starého Smokovca. Záchranári HZS jej na mieste poskytli prvotné zdravotné ošetrenie a previezli ju do Starého Smokovca, kde ju odovzdali posádke RZP.