Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

Face club pripravil pre deti denný program, ale aj jazykový kemp

Ilustračné foto Foto: Renáta Péterová/TASR

Nízkoprahový Face club zo Spišskej Belej ponúka dopoludňajší program pre deti od 9.00 do 13.00 h.

Spišská Belá 8. júla (TASR) - Počas leta nízkoprahové denné centrum pre rodiny s deťmi Face club zo Spišskej Belej pripravilo v dopoludňajších hodinách program pre deti, pričom každý deň má iný prívlastok. Ide o akčný, kreatívny, dobrodružný, dobrovoľnícky, herný či divadelný deň. Okrem toho centrum počas letných prázdnin zorganizuje aj jazykové kempy.

Face club ponúka dopoludňajší program pre deti od 9.00 do 13.00 h. "Počas dopoludňajších hodín chceme deťom zabezpečiť aktívne trávenie ich prázdninových dní, poskytnúť im priestor na sebarealizáciu, a taktiež čas na spoznanie ľudí a získanie nových zážitkov," uviedla pre TASR Miriam Bachledová z Face clubu.

Okrem denných projektov centrum počas leta organizuje aj jazykové kempy. "Ide o denný tábor inou formou, a to v angličtine. Kempy ponúknu nezabudnuteľný zážitok, nové priateľstvá, dobrodružstvá, zbúranie strachu z cudzieho jazyka, a taktiež posun v komunikačných schopnostiach. Budú prebiehať počas piatich dní v týždni," priblížila Bachledová. Určené sú pre deti do 13 rokov a následne nad túto vekovú hranicu. Prvý turnus sa uskutoční od 17. júla, pričom každá skupina bude mať vlastných lektorov.

"Výučba nebude prebiehať bežnou formou, ale cez denné situácie budeme pracovať na zdokonalení vyjadrovania, slovnej zásobe a najmä na odbúraní strachu z rozprávania," doplnila.

V priebehu leta budú v centre pracovať aj na obnove záhrady. "Plánovaná je jej úplná rekonštrukcia. Neskôr tu budú prebiehať rôzne vzdelávacie či voľnočasové aktivity," uzavrela Bachledová.