Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Sninský Unex potrebuje ďalších zamestnancov do výroby

Na snímke pracovník spoločnosti Unex v továrni v meste Snina. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Nábor nových zamestnancov pre sninskú továreň, ktorý odštartoval ešte vlani, súvisel s rozširovaním výroby, no nedopadol podľa predstáv jej vedenia. Aj preto v ňom chce pokračovať v tomto roku.

Snina 16. februára (TASR) - Strojársko-metalurgická spoločnosť Unex plánuje aj v tomto roku nábory nových ľudí pre svoju továreň v meste Snina. "Aktuálne tu pracuje približne 260 zamestnancov, náš plán pre rok 2015 je zvýšiť tento počet asi o 50 pracovníkov," informoval TASR hovorca Unexu Boris Keka.

Z konštrukcií vyrábaných v areáli bývalého Vihorlatu v Snine sa budujú napríklad veľkotonážne žeriavy. Produkcia smeruje do Európy, ale i USA. "Vlani sme zhotovili 2200 ton žeriavových konštrukcií, ostatnú výrobu je možné vyčísliť na úrovni niekoľkých desiatok ton," ozrejmil Keka.

Nábor nových zamestnancov pre sninskú továreň, ktorý odštartoval ešte vlani, súvisel s rozširovaním výroby, no nedopadol podľa predstáv jej vedenia. Aj preto v ňom chce pokračovať v tomto roku. "Bohužiaľ, vnímame ako dlhodobý problém, že síce zamestnanie ponúkame, no v regióne nenachádzame dostatok záujemcov o prácu," podčiarkol hovorca. Sninský okres aktuálne zápasí s približne 19-percentnou mierou nezamestnanosti.

"Čo sa týka zákaziek, rok 2015 máme pokrytý. Rokujeme však o ďalších pre nasledujúce obdobie," vysvetlil hovorca. V hre sú podľa jeho slov stále aj kontrakty pre aktuálny rok. Sú však závislé od toho, či sa firme podarí plánované zvýšenie personálnych kapacít vo výrobe.

Unex aktuálne realizuje v súvislosti so svojimi plánmi na východe Slovenska nové investície. Ide predovšetkým o inštaláciu systému vykurovania haly SM4, ktorú z pohľadu nákladov vyčíslil Keka na približne 800.000 eur. Fabrika zároveň priebežne modernizuje náradia či obrábacie stroje používané vo výrobe.