Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Inštalácia nového CT prístroja v Snine by sa mala uskutočniť v marci

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V týchto dňoch v nemocnici odstránili starý nefunkčný počítačový tomograf, ktorý pracoval v nepretržitej 24-hodinovej prevádzke desať rokov.

Snina 27. februára (TASR) - V sninskej nemocnici budú mať nový CT prístroj, nainštalovať by ho mali v priebehu marca. Jeho dodávku v hodnote 535.200 eur s DPH vysúťažili nedávno. Informovala o tom hovorkyňa radnice Eva Mihaliková.

V týchto dňoch v nemocnici podľa jej slov odstránili starý nefunkčný počítačový tomograf, ktorý pracoval v nepretržitej 24-hodinovej prevádzke desať rokov. "V priebehu tohto a nasledujúceho týždňa sa pripravujú priestory, vrátane podlahy a elektrických rozvodov na inštaláciu nového prístroja, na kúpe ktorého sa mesto finančne podieľalo 65 percentami z celkovej hodnoty," spomenula.

Financie na jeho kúpu vyčlenila samospráva aj zo svojho rozpočtu vo výške 300.000 eur. Mesto je 100-% vlastníkom nemocnice. Prispieť sa rozhodli aj obce Sninského okresu. Nemocnica ešte vlani požiadala o sponzorský príspevok aj širokú verejnosť a podnikateľské subjekty. Podľa nemocnice v tomto prípade totiž nebolo možné žiadať o prostriedky z fondov EÚ.

"Hlavným cieľom vedenia sninskej nemocnice a vedenia mesta je neustále zvyšovanie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Pomôcť pri tom by mal aj nový počítačový tomograf, ktorý bude slúžiť nielen pacientom zo Sniny, ale aj z celého regiónu," uviedla Mihaliková.