Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

Skorá jar posunula v Bardejove termín prvého kosenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vzhľadom na vývoj klimatických podmienok a s tým spojený intenzívny rast trávy, organizovanie prác si vyžaduje väčšiu flexibilitu.

Bardejov 19. apríla (TASR) – V Bardejove začali s prvou kosbou mestskej zelene skôr, a to z dôvodu nezvyčajne teplej zimy a včasného príchodu jari. Informovala Elena Volčkovová z mestského úradu.

Kosenie má na starosti Mestský podnik Bapos, ktorý rozdelil zeleň verejných plôch na území mesta do desiatich rajónov. V prvej etape sa začalo s kosbou reprezentačnej zelene v centrálnej mestskej zóne, ktorej podstatnú časť tvorí mestská pamiatková rezervácia s priľahlými ulicami.

V kosení budú pokračovať v ďalších častiach mesta na vybraných uliciach - Komenského, Slovenská, kpt. Nálepku, Krátky rad, Duklianska a na príjazdových cestách smerom na sídlisko Vinbarg.

Zároveň sa budú kosiť aj plochy na cintorínoch. Nasledovať budú verejné priestranstvá v predmestských častiach Dlhá Lúka, Bardejovská Nová Ves, Mihaľov, na Poštárke a v Bardejovskej Zábave.

Vzhľadom na vývoj klimatických podmienok a s tým spojený intenzívny rast trávy, organizovanie prác si vyžaduje väčšiu flexibilitu. Volčkovová uviedla, že skorý začiatok tohtoročnej sezóny kosenia sa odzrkadlí aj na zvýšení nákladov na túto službu. Pôjde to z rozpočtu mesta. O koľko bude kosenie v tomto roku drahšie, je v tejto chvíli predčasné hovoriť.