Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

NEŠŤASTIE V ROKYTOVE: Chlapec vypadol z okna, ratovali ho záchranári

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Posádka rýchlej zdravotnej pomoci ošetrila chlapca, ktorý pri páde utrpel stredne ťažké poranenia.

Rokytov 9. augusta (TASR) - Záchranári v stredu (8.8.) vo večerných hodinách zasahovali v obci Rokytov v Humenskom okrese. Neplnoletý chlapec tam vypadol z okna rodinného domu z výšky približne sedem metrov.

Ako informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková, posádka rýchlej zdravotnej pomoci ošetrila chlapca, ktorý pri páde utrpel stredne ťažké poranenia.



"Po ich príchode bol pri vedomí a komunikoval, počas ošetrovania sa však stav jeho vedomia zhoršoval," uviedla s tým, že preto privolali posádku rýchlej lekárskej pomoci, ktorá pacienta ihneď transportovala na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny do humenskej nemocnice.

Pacient je v stabilizovanom stave. "Jeho zdravotný stav si však vyžaduje intenzívnu starostlivosť," doplnila pre TASR Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia, ktorá prevádzkuje aj tú v Humennom.

Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik pre TASR uviedol, že incident sa stal v čase okolo 19.00 h. "Z doposiaľ nezistených príčin a doposiaľ nezisteným spôsobom došlo k poraneniam 14-ročného chlapca z Humenného. Podľa predbežných zistení utrpel zlomeninu zápästí oboch rúk a povrchové odreniny hlavy s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní," priblížil.

Prípad vyšetrujú policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Koškovciach, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Výberová chronológia prípadov detí vypadnutých z okna v tomto roku

2. mája 2018 – Štvorročný Marek vypadol z okna bytu na druhom poschodí na ulici Poštárka v Bardejove. Chlapček spadol na trávnatý porast, utrpel zlomeninu stehennej kosti a odreninu tváre.

4. júna 2018 - Z okna bytu na 6. poschodí obytného domu na sídlisku v Komárne vypadol šesťročný Dávidko. Vyzeral z okna svoju staršiu sestričku Natáliu (12), s kým sa hrá na ihrisku. Chlapec vyliezol na vnútorný parapet okna, oprel sa o sieťku proti hmyzu a začal jej veselo mávať. O pár sekúnd sa sieťka na okne uvoľnila a Dávidko spadol dolu. Zrútil sa priamo na strom, ktorý bol pod oknom.

17. júna 2018 - V Prievidzi rodičia zaspali, pričom nechali bez dozoru svoje dve deti. Kým päťročný Tomáš pozeral rozprávku, len 18-mesačný Damiánko vyliezol na parapet okna a po chvíli z neho vypadol, utrpel len slabý otras mozgu. Plačúce dieťa v tráve si všimla až susedka a zavolala pomoc. Podľa polície boli obaja rodičia na mol opití.

29. júla 2018 - Večer v Krupine na sídlisku Majerský rad z otvoreného okna na štvrtom poschodí paneláka vypadlo trojročné dievčatko. Záchranári ho previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahlo.