Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Podávaním primátorského punču vyzbieralo mesto na charitu 2000 eur

Cena primátorského punču, ktorý mohli ľudia ochutnať počas celého minulého týždňa, bola dobrovoľná.

Prešov 24. decembra (TASR) – Počas posledného predvianočného týždňa (16.-20.12.) bol okrem ostatných stánkov vianočných trhov pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici v Prešove umiestnený aj stánok v prešovských farbách, kde sa podával primátorský punč. Výťažok z neho si v pondelok (23.12.) prevzali niektoré z prešovských organizácií, ktoré sa starajú o rodiny s deťmi v núdzi. V zbierke pomohli nielen náhodní okoloidúci.

„Pracovníci radnice, mestskí policajti, vedúci pracovníci aj primátor s viceprimátorom radi prispeli na dobrú vec. Uvedomujeme si, že aj v Prešove žije množstvo ľudí, ktorí sa nachádzajú v biede. Tešíme sa, že v meste je čím ďalej tým viac ľudí, ktorí chcú pomôcť zabezpečiť aspoň dôstojné Vianoce pre naše prešovské rodiny, ktoré to potrebujú,“ povedal o zbierke primátor mesta Prešov Pavel Hagyari.

Cena primátorského punču, ktorý mohli ľudia ochutnať počas celého minulého týždňa, bola dobrovoľná. Výťažok z jeho predaja vo výške 2000 eur bol určený na pomoc organizáciám ako Dorka, MyMAMY, NÁVRAT či MAGIS, ktoré pomáhajú najmä rodinám v núdzi.

Pri výdaji punču sa celý týždeň vo vyhradených hodinách popri primátorovi stretli aj poslanci zastupiteľstva a ďalšie významné osobnosti Prešova. V rámci akcie sa podávali aj chutné domáce koláčiky, ktorými túto myšlienku podporili kuchyne prešovských základných škôl.