Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

FOTO: Prezident A. Kiska sa stretol s dobrovoľníkmi Dňa narcisov

Prezident SR Andrej Kiska na snímke. Foto: TASR/Marko Erd

Cieľom Dňa narcisov nie je iba finančná podpora, ale upozorňuje aj na výskyt tohto ochorenia.

Poprad 13. apríla (TASR) – Pri príležitosti Dňa narcisov sa v piatok predpoludním stretol prezident SR Andrej Kiska v Poprade s dobrovoľníkmi, ktorí v uliciach mesta zbierajú peniaze na pomoc ľuďom s rakovinou. "Napriek tomu, že je piatok trinásteho a hovorí sa, že je to nešťastný deň, ja verím, že to bude šťastný a úspešný deň," povedal Kiska.

Ulice Slovenska v piatok zaplnilo viac ako 16.000 dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí zbierajú financie na pomoc ľuďom s rakovinou. Cieľom Dňa narcisov nie je iba finančná podpora, ale upozorňuje aj na výskyt tohto ochorenia. "Pre mňa je Deň narcisov nielen dňom, kedy sa vyzbiera veľké množstvo finančných prostriedkov, ktoré môžu pomôcť v prevencii, pri liečbe či pri psychologickej pomoci, ale je aj dňom, kedy všetkým chorým na Slovensku ukážeme, že na nich myslíme, držíme im palce a nie sú v tom sami," zdôraznil prezident.


Dodal, že podľa štatistík postihne toto ochorenie každého tretieho človeka a každý štvrtý naň aj zomrie. Pripnutím žltého narcisu ako symbolu nádeje na odev tak možno vyjadriť solidaritu so všetkými, ktorí s týmto ochorením zápasia.