Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Predaj domácich výrobkov v centre Prešova ponúkajú Farmárske trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Výrobky priamo od farmárov si budete môcť zakúpiť na pešej zóne, kde počas prvého aj posledného dňa trhov bude aj bohatý kultúrny program.

Prešov 16. apríla (TASR) – Domáce syry, bryndzu, chlieb, med, zeleninu, ale aj mäsové a cukrárenské výrobky, mak, hlivu ustricovú aj bioprodukty si môžu Prešovčania kúpiť na Farmárskych trhoch, ktoré v meste budú od utorka (17.4.) do piatka (20.4.) na Hlavnej ulici. Výrobky priamo od farmárov si budú môcť zakúpiť na pešej zóne, kde počas prvého aj posledného dňa trhov bude aj bohatý kultúrny program.

Akcia sa uskutoční pod záštitou prešovskej primátorky Andrey Turčanovej. Informoval o tom tlačový referent mesta Prešov Milan Grejták. Svoj sortiment prinesú spropagovať aj niektoré menšie predajne, ktoré ponúkajú originálne výrobky od susedov, pričom tento tovar nie je na Slovensku bežný.

Na pódiu sa predstavia folklórne súbory z regiónu aj country skupina Pádlo. Žiaci prešovskej Strednej odbornej školy podnikania pripravili módnu prehliadku. Prezentáciu svojich aktivít predvedie Gymnastická fit škola aj tanečníci z Bellysimi Dance.

Na programe sú aj odborné témy ako prednáška o včelích produktoch a ich využití. Deti sa môžu tešiť na ukážky lesnej pedagogiky a na túto tému sa môžu tiež zapojiť do rôznych súťaží. Pre najmenších organizátori chystajú živé domáce zvieratá, celkom zblízka si budú môcť pozrieť mladé jahňatá a kozičky. Deti si budú môcť zajazdiť aj na autíčkach a motorkách.