Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Prešovský kraj

Popradský Be Active bude zameraný na krízový manažment

Be active Foto: Be active blog

Tretí ročník festivalu sa uskutoční 9. až 10. septembra na Námestí sv. Egídia, v Kine Tatran a v obchodnom centre na námestí.

Poprad 5. septembra (TASR) – Mladí ľudia v Poprade pripravujú tretí ročník festivalu Be Active, ktorý bude tento rok zameraný na krízový a projektový manažment. Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol jeho organizátor Martin Mlynár, bude sa hovoriť o tom, ako veci nepokaziť a ako projekt doviesť do úspešného konca. Festival sa uskutoční v dňoch 9. až 10. septembra na Námestí sv. Egídia, v Kine Tatran a v obchodnom centre na námestí.

"Be Active má za cieľ osloviť predovšetkým mladú generáciu, vítaní sú však všetci s chuťou vzdelávať sa a napredovať. Ako po minulé roky, tak aj tento rok sa bude konať dva dni v osvedčenom koncepte. Piatok 9. septembra je vyhradený pre veľtrh možností v priestoroch nákupného centra," uviedol Mlynár. Na tomto mieste sa predstaví osem organizácii z celého Slovenska, ktoré spolupracujú s mladými ľuďmi.

Festival bude pokračovať v sobotu 10. septembra v Kine Tatran. V rámci konferenčnej časti sa podelia o svoje vedomosti a skúsenosti rečníci ako Michal Novota, ktorý bol súčasťou expedície na Mount Everest, Róbert Merva, ktorý vedie mestskú televíziu Poprad, rečniť bude aj Peter Bendík, ktorý je od detstva vedený tak, aby prebral rodinnú firmu či Igor Hanečák, ktorý stojí za projektom Podchod v Poprade. Súčasťou programu bude aj oddychová zóna v parku pri Kine Tatran, kde si budú môcť účastníci festivalu zahrať stolné hry alebo si prečítať knihu. "Tento rok sa v parku predstaví študentský kabriolet, aktuálne však má technické problémy, takže je dosť možné, že sa bude opravovať priamo na podujatí," povedal Mlynár.

"Vítam každú aktivitu mladých ľudí. Máme tu tretí ročník a verím, že z toho vznikne dlhoročná tradícia, v rámci ktorej sa budú mladí ľudia aktivizovať v kultúrnych, spoločenských a športových veciach. Potešil som sa výberu témy, ako dokončiť projekty, pretože s týmto sa stretávam aj v praxi," uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko. Festival je v réžii mladých ľudí z Popradu, organizátorom je tím občianskeho združenia Social Up v spolupráci s mestami Poprad a Svit, Kinom Tatran a popradskou televíziou.