Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

V popradskom útulku pribudlo 18 nových búd pre psy

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

V útulku sa nachádza spolu 28 kotercov, z toho jeden slúži pre potreby mestskej polície a dva na karanténu pre novoprijatých psov.


Poprad 17. apríla (TASR) - Mestský útulok pre túlavé a odchytené psy v Poprade pokračuje v nevyhnutných opravách zariadenia. Najnovšie bolo vymenených 18 búd za nové zateplené prístrešky.

„Výmena bola naozaj nevyhnutná, pretože väčšina z pôvodných prístreškov bola na konci svojej životnosti. Spolu s nimi sme do jednotlivých kotercov doplnili aj drevené rošty, vďaka ktorým sa zníži riziko zranenia psov, a taktiež sa bude v útulku lepšie udržiavať čistota,“ uviedla Viktória Páperaková z mestského útulku.

V útulku sa nachádza spolu 28 kotercov, z toho jeden slúži pre potreby mestskej polície a dva na karanténu pre novoprijatých psov. Nové vybavenie vyrobili pracovníci Odboru servisných činností Mestského úradu v Poprade v hodnote viac ako 950 eur.

„Od momentu prevzatia útulku pod správu mesta sa v zariadení vystriedalo 150 psov, adoptovaných bolo 75, z toho v tomto roku 45. V súčasnosti sa v útulku nachádza 25 psov prevažne väčšej veľkosti, v dočasných opaterách v Poprade a okolí sa nachádza ďalších 12 psov. Sú to šteniatka alebo malé, krátkosrsté psy, ktoré by pobyt vo vonkajšom koterci nezvládli,“ doplnila Páperaková.

Mestský útulok pravidelne organizuje akcie pre širokú verejnosť, ktorých cieľom je predstaviť štvornohých obyvateľov útulku, nájsť im nový domov a pútavou formou predviesť verejnosti možnosti výcviku a ďalšej socializácie psíkov. Podľa Páperakovej sú psy vycvičené tak, aby každý záujemca o adopciu mohol získať psa so základnou poslušnosťou. Pri adopcii psa z útulku ponúka mesto Poprad novému majiteľovi na jeden rok oslobodenie od platenia dane za psa.