Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Popradský zväz SDKÚ-DS je sklamaný z postoja M. Barana

Ilustračné foto Foto: TASR

Ten ohlásil, že v novembrových komunálnych voľbách sa bude o miesto poslanca uchádzať ako nezávislý kandidát a nie ako nominant SDKÚ-DS.

Poprad 10. júna (TASR) – Miestny zväz SDKÚ-DS v Poprade je sklamaný z postoja Milana Barana vo veci jeho kandidatúry na post poslanca. Vyjadrenie prichádza po tom, ako viceprimátor mesta Poprad Milan Baran oznámil podporu svojmu niekdajšiemu súperovi o post primátora mesta Antonovi Dankovi a ohlásil, že v novembrových komunálnych voľbách sa bude o miesto poslanca uchádzať ako nezávislý kandidát a nie ako nominant SDKÚ-DS.

„Tento postoj pokladáme za nekorektný a je pre nás veľkým sklamaním. Toto oznámenie prišlo deň predtým, ako Anton Danko oznámil spoločnú tlačovú konferenciu s Milanom Baranom na tému komunálne voľby 2014. Predsedníctvo miestneho zväzu SDKÚ–DS v Poprade pokladá rozhodnutie Milana Barana za úplné opustenie hodnôt, ktoré prezentoval v čase, keď bol vďaka podpore SDKÚ–DS nominantom v rôznych funkciách,“ informovala členka predsedníctva miestneho zväzu a podpredsedníčka regionálneho zväzu SDKÚ-DS Beáta Sichrovská.

Milan Baran v pondelok (9.6.) povedal, že po niekoľkých volebných súbojoch s primátorom Antonom Dankom sa rozhodol v nadchádzajúcich komunálnych voľbách na post primátora mesta Poprad nekandidovať. Zároveň vyzval všetkých svojich sympatizantov, aby v nadchádzajúcich voľbách dali svoj hlas súčasnému primátorovi.