Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Primátor Popradu odvolal z postu prvého viceprimátora Igora Wzoša

Na archívnej snímke primátor Popradu Jozef Švagerko. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Oznámenie prišlo Wzošovi po tom, čo Švagerkovi vyjadril svoj zámer kandidovať na post primátora v blížiacich sa komunálnych voľbách.

Poprad 12. júla (TASR) – Primátor Popradu Jozef Švagerko v stredu (11.7.) odvolal z funkcie prvého viceprimátora Igora Wzoša. Ten o tom večer informoval na sociálnej sieti s tým, že ho toto rozhodnutie zaskočilo, ale rešpektuje to. Dodal, že oznámenie mu prišlo potom, čo Švagerkovi vyjadril svoj zámer kandidovať na post primátora v blížiacich sa komunálnych voľbách.

Igor Wzoš zastával pozíciu prvého viceprimátora hneď od začiatku, keď Švagerka zvolili za primátora v roku 2014. Ako ďalej uviedol pre TASR, svoju kandidatúru na post primátora zvažuje najmä z obavy, aby sa do Popradu nevrátilo staré spôsoby. „Pred štyrmi rokmi sa nám podarilo spolu s Jozefom Švagerkom vyhrať voľby a poraziť bývalého primátora Antona Danka a zmenili sme smerovanie mesta, ktoré tu bolo. Teraz sú tu podľa mňa odôvodnené obavy, že sa vrátime do obdobia spred štyroch rokov a ja toto nechcem pripustiť,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie Wzoš, ktorému vyhovovalo byť na poste prvého viceprimátora, nechce sa však vzdať nastúpeného trendu vo vedení popradskej samosprávy.

„Nebol to môj sen, byť primátor. Na svojej pozícii prvého viceprimátora som bol spokojný, mohol som robiť odbornú prácu a podarilo sa nám spolu s primátorom a poslancami posunúť toto mesto dopredu. V súčasnosti však nemám inú možnosť, ako ísť vlastnou cestou. Cítim zodpovednosť a pokoru a urobím všetko pre to, aby sme sa nevrátili štyri roky dozadu,“ dodal Wzoš s tým, že je pripravený na dohodu a spoluprácu s progresívnym prúdom v kampani pred komunálnymi voľbami. Bližšie bude o svojej kandidatúre informovať verejnosť na prelome júla a augusta.