Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Prešovský kraj

Kriminalisti objasnili lúpež na čerpacej stanici v Prešove

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zo zločinu lúpeže vyšetrovateľ obvinil 29-ročného muža z obce Budimír v okrese Košice-okolie.

Prešov 21. decembra (TASR) – Policajti z oddelenia násilnej kriminality Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove objasnili prepad na čerpacej stanici v Prešove. Zo zločinu lúpeže vyšetrovateľ obvinil 29-ročného muža z obce Budimír v okrese Košice-okolie. Informoval o tom prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

K činu došlo 8. septembra v čase okolo 22.10 h, keď do predajných priestorov čerpacej stanice na prešovskom Sídlisku III vošiel muž, ktorý sa maskoval kapucňou. Pristúpil k pracovníkovi vonkajšej obsluhy, chytil ho za ruku a žiadal od neho peniaze. V tom zo šatne vyšla pracovníčka pokladne, na ktorú spoza pása vytiahol nôž, ktorým sa zahnal a bodol ním do pultu pri pokladni a aj od nej pýtal peniaze. Žena v obave o svoj život a zdravie mu dala peniaze z pokladne, ktoré muž zobral a z čerpacej stanice ušiel. K zraneniam osôb nedošlo. Škoda bola vyčíslená na 430 eur.

Kriminalisti v uplynulých dňoch zistili totožnosť podozrivého a zadržali ho. Na základe zabezpečených dôkazov vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu lúpeže, umiestnil ho do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.