Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia hľadá ľudí, ktorí poznajú tohto muža, vyberajúceho peniaze

Záber z kamery, na ktorom si neznámy muž vyberá peniaze. Foto: TASR/PZ SR

Polícia disponuje kamerovým záznamom z bankomatu v Sečovciach, kde si neznámy vyberá pravdepodobne aj peniaze, ktoré poslal podvedený muž, čo naletel na internetovú ponuku pôžičky.

Spišská Nová Ves 29. októbra (TASR) - Obvodné oddelenie Policajného zboru Spišská Nová Ves vykonáva skrátené vyšetrovanie vo veci prečinu podvodu, ktorého sa dopustil doposiaľ nezistený páchateľ. Ten začiatkom marca tohto roka uverejnil inzerát na jednej z internetových stránok, v ktorom ponúkal pôžičky. Na inzerát zareagoval 28-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi, ktorý prostredníctvom mailu požiadal o pôžičku vo výške 6000 eur. "Následne poškodeného muža telefonicky kontaktovala osoba, s ktorou sa dohodol na uzavretí pôžičky s tým, že pred podpisom zmluvy poškodený muž zaplatí poistenie pôžičky vo výške 280 eur,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová.

Uvedenú sumu uhradil v dvoch splátkach na bankový účet, no k poskytnutiu pôžičky nedošlo. Neznáma osoba opätovne od poškodeného muža požadovala zaplatenie prvých dvoch splátok v celkovej výške 215 eur, ktoré poškodený muž v ten istý deň uhradil na rovnaký bankový účet. Do dnešného dňa však poškodenému mužovi nebola poskytnutá požadovaná pôžička vo výške 6000 eur. Doposiaľ neznámy páchateľ však vylákal sumu 495 eur hoci vedel, že poškodenému mužovi pôžičku neposkytne.

„Polícia zistila, že majiteľom účtu, na ktorý zaslal peniaze poškodený muž zo Spišskej Novej Vsi, je mladý Trebišovčan. Ten uviedol, že účet v banke si zriadil na požiadanie neznámeho muža v Michalovciach, ktorý mu mal sprostredkovať prácu v zahraničí. Tomu odovzdal všetky podklady k účtu za to, že mu vybaví pracovné povolenia. Potom sa už neznámy muž neukázal,“ doplnila Mésarová.

Polícia disponuje kamerovým záznamom z bankomatu v Sečovciach, zachytávajúcim doposiaľ nestotožnenú osobu, ktorá v máji tohto roka vykonala dva výbery v celkovej výške 1100 eur z toho istého bankomatu z účtu, ktorého majiteľom je mladý Trebišovčan. „Ide o muža, ktorý mal oblečené tmavé tričko a následne tmavú mikinu zn. Adidas. Vzhľadom na to, že sa polícii doposiaľ nepodarilo zistiť totožnosť osoby, ktorá vykonáva výber z bankomatu, žiadame touto cestou o pomoc verejnosť. Ak spoznali tohto muža, aby to oznámili na ktoromkoľvek policajnom útvare, resp. na známom telefónnom čísle 158 a pomohli tak polícii zistiť páchateľa tohto skutku,“ uzavrela hovorkyňa.