Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Pojednávanie s exstarostkou Lukačoviec odročili na január

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Exstarostka mala podľa polície v období rokov 2004 až 2014 spreneveriť finančnú sumu vo výške 300.000 eur.

Humenné 26. novembra (TASR) – Pojednávanie s bývalou starostkou obce Lukačovce v Humenskom okrese, ktorá sa mala dopustiť prečinu sprenevery, súd v pondelok odročil na január budúceho roka. Obžalovaná sa na súd nedostavila, dala však súhlas, aby sa konalo v jej neprítomnosti.

"Dnešné hlavné pojednávanie v predmetnej trestnej veci Okresný súd (OS) Humenné po vypočutí znalca odročil na 24. januára 2019 na účel vykonania dôkazov v prítomnosti obžalovanej," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Prešove a okresných súdov v jeho pôsobnosti Ivana Petrufová.

Prečinu sprenevery sa mala exstarostka dopustiť ešte v čase, keď zastávala túto funkciu. Prisvojiť si mala obecný mobil a tablet. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Vo vzťahu k uvedenej osobe vedie podľa Petrufovej OS Humenné v súčasnosti aj druhé trestné konanie o obžalobe prokurátora vo vzťahu k obvinenej pre trestný čin sprenevery. "Vec bola predložená na štúdium sudcovi, ktorému bola pridelená," doplnila.

Exstarostka mala podľa polície v období rokov 2004 až 2014 spreneveriť finančnú sumu vo výške 300.000 eur. V prípade dokázania viny jej v tejto súvislosti hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Bývalá starostka sa pred súd postavila aj v minulosti. Uznal ju vinnou z prečinu nezaplatenia dane a poistného, za čo jej bol uložený trest odňatia slobody vo výmere jedného roka a šiestich mesiacov s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú lehotu dvoch rokov. Rozsudok je právoplatný.