Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Opitý Sabinovčan napadol svoju sestru

Ilustračné foto Foto: Teraz.TV

Polícia ho obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví.

Sabinov 16. októbra (TASR) – V kuchyni jedného z rodinných domov v Sabinove napadol 55-ročný Peter pod vplyvom alkoholu svoju 52-ročnú sestru Máriu.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Migaľovej sa skutok stal ešte v utorok (14. 10.) večer, muža už polícia obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví.

„Obvinený po slovnej potýčke kuchynským nožom opakovane bodal a rezal do oboch rúk, nôh a hrudníka svoju sestru. Mária z obavy z ďalšieho bratovho napádania pred ním ušla do obývačky, kde za sebou zamkla dvere a cez okno volala o pomoc. Peter rozbil sklo na dverách izby a násilím vtiahol sestru z okna dnu. Policajnú hliadku privolal okoloidúci, ktorý ju počul. Po príchode polície útočník od svojho konania upustil,“ informovala dnes Migaľová.

Žena mala podľa nej po útoku na tele šesť rán a v život ohrozujúcom stave bola hospitalizovaná v nemocnici.

Peter bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vydanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny hrozí dotyčnému mužovi trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.