Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Od decembra zavádza Dopravný podnik mesta Prešov viacero zmien

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Dôjde k rozšíreniu obsluhovaných lokalít, ponuky spojov, zriadeniu nových zastávok, ako aj k zmene niektorých názvov.

Prešov 29. novembra (TASR) – Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) pristupuje od soboty (1.12.) k viacerým zmenám cestovných poriadkov. Dôjde k rozšíreniu obsluhovaných lokalít, ponuky spojov, zriadeniu nových zastávok, ako aj k zmene niektorých názvov. DPMP o tom informuje na svojej webstránke.

Čo sa týka rozšírenia obsluhovaných lokalít, k zmene dôjde v lokalite Pod Hrádkom - Cintorín Solivar linkou 11 v dvojhodinovom intervale, na trase Veľká pošta – Plzenská - Východná – Solivarská – Suvorovova – Pod Hrádkom – Zlatobanská – Solivar (obratisko) vo všetkých typoch dňa.

Na linke 41 v lokalite Kúty – Surdok sa zmení interval z dvoch hodín na jednu hodinu v pracovných dňoch a predĺži sa existujúci spoj o 7.07 h zo zastávky Veľká pošta na Surdok. V lokalite Šidlovec sa zmení interval na linke 12 z dvoch na jednu hodinu medzi 7.00 h a 19.00 h v pracovných dňoch. Nové spoje budú premávať cez Šidlovec v trase linky 22, prepravná ponuka v časti Dúbrava ostáva nezmenená. Nový spoj linky 28 o 20.19 h na trase Ľubotice – Delňa bude premávať počas pracovných dní i víkendov. Nové spoj linky 7 o 4.45 h bude premávať na trase Dopravný podnik – Hlavná – Budovateľská – Hlavná. O 14.04 h pôjde nový spoj zo Širpy smer Sekčov – Šváby – Delňa a v podvečerných hodinách pribudnú nové spoje o 17.40 h a 18.40 h v smere Delňa – Šváby – Sekčov.

Na linke 1 dôjde k úprave intervalu z 20 na 15 minút v čase prepravnej špičky v prázdninovom pracovnom dni. Úprava režimu sa dotkne i liniek 22 a 36 pri zachovaní rozsahu obsluhy lokality Pod Šalgovíkom a Šalgovík. Na trase Železničná stanica – Petrovianska – Delňa bude zriadený školský spoj G, ktorý pôjde o 7.40 h. Zrušená linka 48 bude nahradená školským spojom E o 7.25 h na trase Sibírska – Rusínska – Vajanského - Levočská-Sídlisko III a novým spojom linky 12 s odchodom o 7.30 h na trase Sibírska – Šidlovec.

DPMP zriaďuje i nové zastávky MHD na Východnej ulici pri SAD Prešov, na Suvorovovej ulici, pri Cintoríne na Solivare, na ulici Pod Hrádkom, na Zlatobanskej ulici, na Petrovianskej ulici pod nadjazdom. Pôjde o obojsmerné zastávky na znamenie.

Zastávka MHD Šport sa po novom bude volať Múzeum Solivar, Limbová sa mení na Gen. Ambruša a Honeywell na Priemyselný park Záborské.