Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

O hlasy na post primátora Popradu bojuje po tretí raz Peter Dujava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

P. Dujava dodal, že hľadá riešenia na rôzne problémy obyvateľov ako nové kryté mestské trhovisko, parkovanie, upchaté cesty či problémy v oblasti školstva a vzdelávania.

Poprad 8. augusta (TASR) – O voličské hlasy na post primátora mesta Poprad bojuje od februára aj Peter Dujava. "Od tohto obdobia sa nám podarilo vybudovať vďaka osobným stretnutiam a komunikáciou s ľuďmi v uliciach komunitu aktívnych ľudí z Popradu. Má názov Poprad - šanca pre všetkých, v rámci ktorej sa k nám pridalo už viac ako 2000 Popradčanov a stále pribúdajú ďalší," uviedol pre TASR Dujava.

Dodal, že hľadajú riešenia na rôzne problémy obyvateľov ako nové kryté mestské trhovisko, parkovanie, upchaté cesty či problémy v oblasti školstva a vzdelávania. "Zároveň hovoríme o problémoch práce a akútneho nedostatku bývania v našom meste," dodal Dujava. Podľa neho ľudia oceňujú, že myšlienky sa transformujú do konkrétnej pomoci. "Napr. pri úprave bezbariérového chodníka pri Základnej škole J. G. Tajovského alebo riešení problému s odstránenými lavičkami pre dôchodcov pri bytovom dome Chopok, kedy sme zorganizovali petíciu, aby mesto začalo konať, či materiálna pomoc pri výstavbe kotercov pre mestský útulok, ale aj organizácia dňa detí pre viac ako 100 školákov zo špeciálnej základnej školy," vymenoval Dujava.

So svojím tímom v rámci kampane upozorňujú aj na rozhodnutia vedenia mesta. S pomocou verejnosti sa podarilo zablokovať rozhodnutie o výstavbe mosta pre peších medzi dvoma obchodnými centrami. "Tá sa mala zrealizovať bez dostatočnej komunikácie s verejnosťou, predstavená bola z noci na ráno a so zamlčaním existujúcej alternatívnej ponuky, ktorú verejnosť presadzovala nakoniec viac," povedal Dujava, ktorý sa o post primátora uchádza po tretí raz.

Cieľom uvedenej komunity je podľa Dujavu vytvoriť dokument Plán Poprad. Zohľadní myšlienky a nápady verejnosti, ktoré budú pod kontrolou odborníkov. "Oslovili sme všetkých riaditeľov a zástupcov škôl v Poprade, absolvovali sme desiatky stretnutí a konkrétne riešenia budú rovnako zapracované v tomto pláne. Takto pokračujeme v každej oblasti života v našom meste," vysvetlil Dujava s tým, že s týmto plánom spolu s tímom nezávislých ľudí kandidujúcich za poslancov do mestského zastupiteľstva (MsZ) predstúpia pred verejnosť na jeseň.

O post primátora najväčšieho mesta pod Tatrami okrem Dujavu zabojuje aj podnikateľ a poslanec MsZ Ondrej Kavka či riaditeľ Tatravagónky Alexander Beljajev i aktivista František Bednár. Kandidatúru rozbehol aj riaditeľ Centra sociálnych služieb v Poprade Jozef Košický i Jozef Hrubovčák a svoju kandidatúru onedlho plánuje oznámiť aj bývalý viceprimátor Popradu Igor Wzoš. Možnosť ísť opäť do volieb zvažuje aj súčasný primátor Jozef Švagerko.