Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Prešovský kraj

Na Zemplíne je zatiaľ priebeh volieb pokojný

Komunálne voľby 2018. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zapisovateľ Mestskej volebnej komisie (MVK) v Michalovciach TASR informoval, že v lokalite Angi mlyn zaevidovali vozidlo s označením volebná hliadka.

Michalovce/Humenné/Vranov nad Topľou 10. novembra (TASR) –Priebeh komunálnych volieb na Zemplíne je zatiaľ pokojný. Pre TASR to povedali predsedovia a zapisovatelia mestských i okresných volebných komisií.

Zapisovateľ Mestskej volebnej komisie (MVK) v Michalovciach Ján Bumbera TASR informoval, že v lokalite Angi mlyn zaevidovali vozidlo s označením volebná hliadka. "Polícia to overila, zistila, že nevyvíja žiadnu činnosť, nie je tam volebná miestnosť, ponechali sme to tak," vysvetlil. Podľa jeho ďalších slov jedného kandidáta na poslanca zaznamenali pred volebnou miestnosťou na Kapušianskej ulici. "Toho tiež identifikovali a vyzvali ho, aby opustil priestor a odišiel," dodal. Ako uviedol predseda MVK v Humennom Ján Metyľ, v niektorých okrskoch doplnili zásteny, aby v prípade väčšieho počtu voličov v miestnosti nemuseli ľudia dlho čakať v rade.



V okresoch Michalovce a Sobrance sa konajú komunálne voľby v 121 obciach a štyroch mestách. Približný počet voličov v oboch je 108.000. O 16.000 voličov menej evidujú v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce. Svojich zástupcov si v nich zvolia občania 115 obcí a troch miest. Vo Vranovskom okrese sa v sobotu volí v 65 obciach a dvoch mestách. O najvyšší post v dedine i poslanecké stoličky neprejavil záujem nikto v Girovciach. Počet voličov v tomto okrese sa pohybuje okolo 64.000.