Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Na primátorské kreslo Levoče sa po štyroch rokoch vracia M.VILKOVSKÝ

Miroslav Vilkovský, archívna snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

V Levoči mohlo prísť k urnám približne 11.400 voličov.

Levoča 11. novembra (TASR) – Na post primátora historického mesta Levoča sa po štyroch rokoch vracia Miroslav Vilkovský. Kandidoval ako nezávislý a podľa neoficiálnych výsledkov si získal takmer 42-percentnú podporu voličov.



„Tento výsledok pre mňa nie je ani veľmi prekvapením. Kampaň som tentokrát poňal úplne inak, žiadne veľké bilboardy, postavil som to na osobných stretnutiach s ľuďmi a už tí mi signalizovali, že by to mohlo vyjsť,“ uviedol pre TASR Vilkovský, ktorý post primátora zastával v rokoch 2006 až 2014.

Ako dodal, chce pokračovať vo veciach, ktoré sa v meste zastavili a jednou z nich je dokončenie rekonštrukcie historického námestia. „Sme zapísaní v UNESCO, no zároveň sme jedným z mála miest na Slovensku, ktoré nemá zrekonštruované námestie. Okrem toho za posledné štyri roky nebol v Levoči postavený ani jeden nájomný byt zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Určite sa bude treba akútne zaoberať dopravou, pretože tých dopravných kolapsov najmä v centre mesta len pribúda,“ priblížil základné priority, ktorým sa chce venovať ihneď po nástupe do funkcie.

Ako dodal, profesijne sa za štyri roky posunul do iných oblastí, a tak aj nové volebné obdobie bude iné ako tie predošlé. „Budeme hľadať prienik aj v mestskom zastupiteľstve s poslancami, aby sme dokázali mesto nasmerovať správne. Jednou z výziev je dokončenie akčného plánu pre okres Levoča, ktorý bol zaradený medzi najmenej rozvinuté regióny Slovenska. Niekedy na jar budúceho roka by mala v Levoči zasadať aj vláda SR, kde bude treba naštartovať celý proces,“ doplnil Vilkovský, ktorý pred štyrmi rokmi prehral boj o primátorské kreslo s Milanom Majerským, terajším predsedom Prešovského samosprávneho kraja.

V Levoči mohlo prísť k urnám približne 11.400 voličov, svoj hlas napokon odovzdalo viac ako 42 percent z nich.