Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Na lyžovačke v Lomnici sa o deti starajú profesionálne opatrovateľky

Na snímke kabína novej lanovky vchádza do stanice Skalnaté Pleso počas slávnostného spustenia prevádzky novej kabínkovej lanovky zo Štartu na Skalnaté Pleso v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách 14. decembra 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici prichádza počas zimnej sezóny s ponukou starostlivosti o deti.

Tatranská Lomnica 4. februára (TASR) - Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici prichádza počas zimnej sezóny s ponukou starostlivosti o deti. Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts, a. s., informovala, že v detskom zábavnom centre Kamzíkovo na Skalnatom plese sa o deti postarajú profesionálne opatrovateľky, zatiaľ čo si ich rodičia užijú lyžovačku na tatranských svahoch.

"V interiérovom detskom centre vo výške 1751 metrov nad morom pribudla opatrovateľská služba, ktorá je určená pre deti od troch rokov a možno ju využiť štyri hodiny. Dozor v Kamzíkove sa pohybuje na ihrisku a šmykľavkách, dozerá na bazény s guľôčkami a v oddychovej zóne,
" uviedla Fabianová. Deti sa okrem zábavy na preliezačkách a v bludisku či hraní sa v bazénoch a lezení po sieťach, môžu zabávať pri kreslení alebo s hračkami. Zaujímavosti zo života tatranských zvierat sa deti dozvedia už pred vstupom do Kamzíkova, kde je nainštalovaná galéria. Uvidia tak medveďa, svišťa, líšky, orla, diviaka, sovy, vlka a pod.

"Najvzácnejším objektom detského zábavného centra je exponát kamzíka tatranského v životnej veľkosti. Deti sa okrem obdivovania skutočného múzejného exponátu kamzíka, zoznámia aj so životom jeho príbuzných jedincov, ktoré žijú na iných miestach sveta,"
doplnila Fabianová. Detské centrum na Skalnatom plese je počas zimnej sezóny otvorené denne od 10. do 15. hodiny.

Lyžovačke vo Vysokých Tatrách momentálne praje typické zimné počasie a dostatok prírodného snehu. Na vysokotatranských zjazdovkách je v priemere od 95 do 110 centimetrov snehu. "Ideálne podmienky má Lomnické sedlo, kde je 140 centimetrov prírodného snehu," priblížila Fabianová.