Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

Na kežmarskom námestí odprezentujú lesníci svoju prácu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podujatie sa uskutoční v utorok 26. apríla na Hlavnom námestí v Kežmarku od 8.30 h.

Kežmarok 21. apríla (TASR) – Tohtoročné Lesnícke dni pod Tatrami prinesú veľa zaujímavých tém. Ich účastníci sa dozvedia napríklad ako vzniká strom, ale aj o pobytových znakoch živočíchov či zvukových prejavoch zveri. Podujatie sa uskutoční v utorok 26. apríla na Hlavnom námestí v Kežmarku od 8.30 h.

"V ponúknutom programe sa ľudia dozvedia viac o tom, ako sa orientovať počas túry v Tatrách či to, že ohnisko nie je smetisko. Najmä malých školákov čakajú pracovné listy o stromoch, slovné prešmyčky i lesnícke signály," priblížila koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Lenka Burdová. Lesníci budú rozprávať aj o svojej práci.

"Desiaty ročník celoslovenského podujatia Lesnícke dni sa koná pod záštitou ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Gabriely Matečnej. Začína sa v piatok 22. apríla ich slávnostným otvorením vo Zvolene. V nedeľu 24. apríla pokračujú v Bratislave a v utorok 26. apríla sa okrem Kežmarku regionálny Lesnícky deň koná aj v Košiciach," dodala Burdová.