Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Šteiner sa vzdal kandidatúry na predsesu PSK v prospech Garaja

Foto: Ilustračné foto: TASR

Ján Garaj (nezávislý) sa poďakoval Milanovi Šteinerovi aj Strane zelených Slovenska za prejavenú dôveru

Prešov 16. októbra (TASR) – Svojej kandidatúry na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa dnes vzdal Milan Šteiner (Strana zelených Slovenska) v prospech nezávislého kandidáta Jána Garaja. Informoval o tom na dnešnom brífingu, ktorému predchádzalo niekoľko rokovaní.

„Naša strana, ako aj ja sám, sme sa rozhodli definitívne podporiť v plnej miere pána Garaja a teda oficiálne sa vzdávam kandidatúry na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Urobíme všetko pre to, aby s našou podporou bol v týchto voľbách JUDr. Garaj úspešný. Ak to celé dopadne dobre, ako si želáme, tak budeme pokračovať ďalej v spolupráci do budúcna. Pretože máme spoločné záujmy, vo viacerých bodoch sa nám program zhoduje, preto toto rozhodnutie dnes,“ uviedol Šteiner s tým, že naďalej kandiduje za poslanca do zastupiteľstva PSK.

Ján Garaj (nezávislý kandidát) sa poďakoval Milanovi Šteinerovi aj Strane zelených Slovenska za prejavenú dôveru. „Pevne verím, že toto spojenie bude úspešné, jednak vo volebných výsledkoch a jednak aj v práci v prospech kraja. Ako povedal pán Šteiner, máme veľa programových prienikov. V rámci kabinetných debát sme sa zhodli na tom, že tie naše záujmy sú spoločné a preto ideme bojovať spoločnou cestou,“ povedal Garaj.

Prienik našli podľa Garaja v modernom vnímaní regionalistiky, vo vzťahu k odstráneniu korupcie a klientelizmu a vo vzťahu k prioritným otázkam environmentálneho charakteru v prešovskom regióne. Garaj doplnil, že komunikácia prebieha ešte s ďalšími kandidátmi na predsedu PSK.

V boji o kreslo predsedu PSK ostáva z pôvodných 12 kandidátov 11. Predsedom PSK chce byť František Bednár z Popradu (Nezávislosť a Jednota), Pavol Gašper z Popradu (nezávislý), Ján Garaj z Prešova (nezávislý), Andrej Gmitter z Bardejova (nezávislý), súčasný predseda PSK Peter Chudík zo Záborského (Smer-SD), Milan Majerský z Levoče (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA), Eduard Markovič z Popradu (nezávislý), Jozef Mihalčin z Vranova nad Topľou (ĽSNS), František Oľha z Prešova (Šanca), Miroslav Škvarek zo Svitu (SNS) a Jozef Šváč z Prešova (Nový parlament).

Funkciu predsedu VÚC v Prešovskom kraji vykonával len súčasný predseda PSK Peter Chudík (Smer-SD). Ten vedie samosprávny kraj 16 rokov, od vzniku krajských samospráv.