Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

V Michalovciach by od júla malo premávať o 15 spojov menej

Ilustračné foto Foto: TASR

Rozhodnutie vyplynulo z výsledkov analýzy 265 spojov.

Michalovce 20. apríla (TASR) - Od júla tohto roka by malo byť v Michalovciach zrušených 15 spojov Mestskej autobusovej dopravy (MAD). Ide najmä o spoje, ktoré premávajú v okrajových častiach mesta.

Rozhodnutie vyplynulo z výsledkov analýzy 265 spojov, z ktorých vygenerovali 19 s najnižším počtom prepravených osôb a s najvyššou vyprodukovanou stratou. Tá predstavuje sumu viac ako 47.000 eur. Mesto navrhlo, aby boli vygenerované spoje zrušené. "Návrh bolo potrebné odsúhlasiť s dopravcom, ktorý linky zabezpečuje. Podľa stanoviska dopravcu bude zrušených 15 spojov, v prípade troch spojov sa upraví trasa a v jednom prípade sa upraví čas odchodu autobusu," uviedla pre TASR hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák vidí riešenie aj s využitím prímestskej autobusovej dopravy. Poskytovateľom tejto služby pre Košický samosprávny kraj je viacero spoločností. "My by sme s nimi chceli vstúpiť do rokovania a vyzvať ich na nejakú dohodu, v rámci ktorej by za tých istých podmienok, za akých to pre nás robí prepravca MAD, vedeli poskytovať služby našim občanom," povedal pre TASR Zahorčák.

Mestská autobusová doprava bola pre Michalovce vždy stratová. V rámci finančného plnenia v minulom roku bola dopravcovi zo strany mesta vyplatená v 12 splátkach suma 310.524 eur. Dopravcovi bude tiež uhradený doplatok vo výške viac ako 137.000 eur.