Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Ľuďom v Medzilaborciach slúžia pri upratovaní veľkoobjemné kontajnery

Ilustračné foto. Foto: TASR

Sú určené najmä na odpad po jesennom upratovaní, ako sú konáre, lístie, tráva a pod.

Medzilaborce 21. septembra (TASR) – Medzilaborčania a obyvatelia dvoch miestnych častí budú mať v najbližších dvoch týždňoch za účelom jesenného upratovania k dispozícii veľkoobjemné kontajnery. Umiestnia ich vo viacerých lokalitách.

V týždni od 24. septembra do 1. októbra budú na uliciach Gen. Svobodu, Komenského, Májovej a Poľnej. V ďalšom týždni od 1. do 8. októbra ich umiestnia na uliciach Gorkého, Kpt. Nálepku, Tolstého, Václavského, Laboreckej, Pod Úbočou a v miestnych častiach Vydraň a Borov.

Podľa Radoslava Šmigu z Odboru životného prostredia na Mestskom úrade v Medzilaborciach, obyvatelia využívajú tieto veľkokapacitné kontajnery dostatočne. Sú určené najmä na odpad po jesennom upratovaní, ako sú konáre, lístie, tráva a pod. "Nemali by tam hádzať nebezpečný odpad," uviedol pre TASR.

Odpad vyvážajú na Skládku komunálneho odpadu Monastyr, ktorá sa nachádza v obci Krásny Brod. Jej prevádzku zabezpečuje mesto. Podľa Šmigu počas jesenného upratovania vlani vyzbierali približne 14 ton odpadu. Ako ďalej uviedol, obyvatelia si môžu objednať kontajner za poplatok aj individuálne.