Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Lesníci obnovili chodník pod Temnými smrečinami vo Vysokých Tatrách

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Obe opravy boli plánovanými investíciami, lesníci s nimi rátali ešte pred povodňami, ktoré Vysoké Tatry zasiahli tento rok v júli.

Tatranská Lomnica 14. augusta (TASR) – Návštevníci Kôprovej doliny sa už môžu prejsť po vynovenom chodníku, ktorého opravu ukončili Štátne lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAP) v závere minulého týždňa. „Turistom už slúži aj nové premostenie v okolí Kmeťovho vodopádu,“ uviedla Martina Petránová zo ŠL TANAP.

Obe opravy boli plánovanými investíciami, lesníci s nimi rátali ešte pred povodňami, ktoré Vysoké Tatry zasiahli tento rok v júli. Výmenu prehnitej drevenej výdrevy cez rašelinisko v lokalite Rázcestie pod Temnými smrečinami realizovali prostredníctvom dodávateľskej firmy. „Návštevníci si tak už môžu naplno vychutnať nielen prechádzku po zeleno značenom turistickom chodníku v smere do sedla Závory, ktorým sa dostanú do Tichej doliny, ale aj výlety po červeno značenej trase vedúcej k Nižnému Temnosmrečinskému plesu, ktoré je tretím najväčším a zároveň tretím najhlbším plesom v slovenskej časti Tatier,“ upozornila Petránová.

Hotový je už aj drevený most pri Kmeťovom vodopáde. Oproti pôvodnému premosteniu je situovaný o niečo nižšie. Dodávateľská firma už stihla vymeniť aj takmer všetky drevené zábrany, ktoré slúžia ako ochrana okolitého prírodného prostredia, a tiež dokončiť dláždenie turistického chodníka. Starý most, ktorý bol v zlom technickom stave, demontovali.