Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Prešovský kraj

Ľadové vysvedčenia z kurzu korčuľovania odovzdali prvým škôlkarom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Okrem zimného štadióna bude výcvik ďalších škôlok prebiehať aj na otvorenej ľadovej ploche pri Aréne Poprad, kde s ním v prípade priaznivých podmienok začnú 6. decembra.

Poprad 30. novembra (TASR) - Na Zimnom štadióne mesta Poprad vo štvrtok odovzdali Ľadové vysvedčenia prvým absolventom tohtoročného výcviku korčuľovania pre materské školy (MŠ). Zapojilo sa ich doň desať, predpokladajú účasť viac ako 300 detí.

"Ľadové vysvedčenia sme odovzdali prvým absolventom z MŠ Podtatranská, ďalšie škôlky budú postupne pribúdať," uviedol Peter Procházka z Mestského úradu v Poprade. Spomínaná MŠ mala v kurze trvajúcom dva a pol mesiaca prihlásených 65 malých korčuliarov. "Väčšinou máme päť- až šesťročné deti. Nakoľko bol zo strany rodičov veľký záujem a tréneri nám to umožnili, mali sme na ľade aj zrejme najmladšieho účastníka v histórii škôlky – trojročného chlapčeka," uviedla Oľga Korbová z MŠ Podtatranská.

Okrem zimného štadióna bude výcvik ďalších škôlok prebiehať aj na otvorenej ľadovej ploche pri Aréne Poprad, kde s ním v prípade priaznivých podmienok začnú 6. decembra. Prvé kroky na ľade absolvovali deti v réžii skúsených trénerov - Eugena Nahalku, Pavla a Petra Svitanu.

Populárny prípravný výcvik v korčuľovaní pre materské školy mesta Poprad pripravila samospráva v súlade s koncepciou rozvoja športu s cieľom podporiť športovanie najmladšej vekovej kategórie. "Všetky náklady na výcvik korčuľovania pre MŠ, ktorý prebieha od roku 2013, hradí mesto Poprad," informoval hovorca radnice Marián Galajda.