Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Komunálna politika na Zemplíne láka aj učiteľa tanca či kominára

Ilustračné foto Foto: TASR

Volebná komisia v Snine zaregistrovala pre tamojšie dva volebné obvody celkovo 102 kandidátov na poslancov.

Michalovce/Snina 2. októbra (TASR) - Stovky kandidátov na post poslancov mestských zastupiteľstiev (MsZ) zaregistrovali v týchto dňoch volebné komisie na území Zemplína. Do komunálnej politiky tam chcú vstúpiť napríklad právnici, lekári, pedagógovia, štátni zamestnanci, podnikatelia, ale aj stolár, učiteľ tanca či kominár.

Volebná komisia v Snine zaregistrovala pre tamojšie dva volebné obvody celkovo 102 kandidátov na poslancov. V novembrových komunálnych voľbách sa chce uchádzať o hlasy tamojších voličov 31 kandidátov bez politickej príslušnosti, ostatní s podporou politických strán.

Sú medzi nimi napríklad štátni zamestnanci, živnostníci, pedagógovia, právnici, dôchodcovia, ale aj učiteľ tanca či 21-ročná študentka vysokej školy. Najstarší z kandidátov na post poslanca má 67 rokov, uvádza sa v materiáloch, ktoré poskytla pre TASR hovorkyňa sninskej radnice Eva Mihaliková. Mestské zastupiteľstvo v Snine tvoria 18 poslanci.

Michalovčania si budú vyberať 25 nových poslancov zo 137 kandidátov, ktorých pre šesť obvodov mesta zaregistrovala miestna volebná komisia. O komunálnu politiku prejavili záujem učitelia, lekári, právnici, ale aj tlmočník, vyštudovaný teológ, kaderník či kominár. Informuje o tom michalovská radnica na svojej internetovej stránke.

Najstarší záujemca o post poslanca má 71 a najmladší 18 rokov. Pätnásti Michalovčania pritom kandidujú ako nezávislí, ostatní s podporou politických strán. Spomínaný kominár je zároveň jedným zo šestice zaregistrovaných kandidátov na post michalovského primátora.