Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Humenné bude na svojom webe viesť evidenciu o psoch chovaných v meste

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Novým majiteľom psov odkázala, že šteňatá je potrebné prihlásiť do evidencie, keď sa dožijú šiestich mesiacov.

Humenné 20. februára (TASR) - Humenská radnica pristúpi k zverejňovaniu informácií o psoch chovaných na území mesta na svojej webovej stránke. Chce tak sprehľadniť ich evidenciu a zlepšiť platobnú disciplínu majiteľov uvedených zvierat.

Informácie o štvornohých miláčikoch budú zverejňované na stránke www.humenne.sk od pondelka 23. februára. Radnica pristúpila k tomuto kroku po vzore väčších miest, akými sú napríklad Prešov či Košice.

"V časti Občan a následne v sekcii Evidencia psov bude možné zistiť počet prihlásených psov podľa ulíc, adresy alebo podľa plemena. Takto si môže každý občan skontrolovať množstvo psích miláčikov chovaných na svojej ulici, poprípade zaktualizovať neaktuálne údaje, ako je plemeno či farba psa," informovala Jana Bardzaková z tlačového referátu radnice.

Novým majiteľom psov odkázala, že šteňatá je potrebné prihlásiť do evidencie, keď sa dožijú šiestich mesiacov a ostatných psov do 30 dní od ich nadobudnutia. Podľa nariadenia mesta o miestnych daniach a miestnom poplatku je ročná sadzba dane za psa chovaného v byte a firme 34 eur a 7,7 eur sa platí za zviera chované v rodinnom dome, záhradkárskej chatke alebo na pozemku na území mesta.