Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Cesty v Prešovskom kraji sú dnes zjazdné, niektoré úseky pokrýva sneh

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na viacerých úsekoch sa však nachádza vrstva utlačeného a kašovitého snehu.

Prešov 23. januára (TASR) - Všetky cesty na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vrátane tých, ktoré prechádzajú horskými priechodmi, sú dnes ráno zjazdné. Na viacerých úsekoch sa však nachádza vrstva utlačeného a kašovitého snehu.

"Na cestách I. triedy evidujeme kašovitý sneh v okolí Starej Ľubovne, utlačená snehová vrstva do jedného centimetra sa nachádza na horských priechodoch Vernár a Podspády," informoval TASR Miroslav Milý z dispečingu Správy a údržby ciest (SaÚC) PSK.

Cesty II. triedy podľa jeho slov aktuálne pokrýva kašovitá a utlačená vrstva snehu v okolí Starej Ľubovne a Vysokých Tatier. Na úsekoch III. kategórie sa vo vyšších polohách nachádza snehová vrstva v hrúbke jedného až štyroch centimetrov.

SaÚC PSK mala v teréne po snežení zo stredy nadnes zvýšený počet mechanizmov, a to konkrétne 60. "Presypali sme 2400 kilometrov ciest a odpluhovali 967 kilometrov. Naše vozidlá najazdili v noci celkovo až 5545 kilometrov," vyčíslil Milý.

Ako ďalej uviedol, cestári zápasili so snehom od stredajšieho večera do dnešného rána hlavne v regióne Popradu, Starej Ľubovne, Prešova a Vranova nad Topľou. "Výjazdy v okolí Bardejova, Svidníka a Humenného sme nerealizovali," uzavrel Milý