Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Bardejove sa zrazil vlak s autom

Ilustračná snímka Foto: TASR Henrich Mišovič

Na mieste sú piati príslušníci s jedným kusom hasičskej techniky.

Bardejov 28. novembra (TASR) – Bardejovskí hasiči zasahovali v stredu predpoludním pri nehode po zrážke osobného motorového vozidla a osobného vlaku na železničnom priecestí na ulici Pod Lipkou v Bardejove. Na mieste boli piati príslušníci s jedným kusom hasičskej techniky. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Ako pre TASR uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, vlak mal vozidlo tlačiť približne 100 metrov. "Podľa prvotných zistení vodič údajne vošiel na priecestie, keď nerešpektoval stopku na nechránenom priecestí," dodal. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková informovala, že košická posádka si na mieste od rýchlej lekárskej pomoci prevzala 40-ročného vodiča. Muž bol pri vedomí, sťažoval sa však na bolesti chrbtice. "Po doplnení liečby pacienta preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave s podozrením na poranenie chrbtice ho transportovali do Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove," ozrejmila Hopjaková.

K nehode došlo v úseku Bardejov - Raslavice. "Železničné priecestie bolo v čase nehody plne funkčné, ide o priecestie so svetelnou signalizáciou bez závor. Momentálne je v tomto úseku železničná doprava prerušená," dodala zástupkyňa riaditeľky odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ivana Popluhárová.