Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Deti môžu v bardejovskej hradobnej priekope stretnúť rôznych maskotov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

V sobotu sú pre návštevníkov od 10.00 h pripravené dračie aktivity v podobe hier, súťaží, dračích balónov či fotení s maskotmi.

Bardejov 28. septembra (TASR) – Pri príležitosti 777. výročia prvej písomnej zmienky o meste si v Bardejove pripravili dvojdňové podujatie pod názvom Rozprávková hradobná priekopa. Podľa riaditeľa Kultúrno – turistického centra v Bardejove Marcela Tribusa, program je určený najmä pre deti, ale aj pre dospelých.

"Prvýkrát je sprístupnená hradobná priekopa pod Horným hradom, ktorý bol zrekonštruovaný a počas dvoch dní, každý deň až do 16-tej hodiny, máme okrem množstva maskotov pod vedením nášho bardejovského Dráčika - Ohniváčika pripravený pestrý program. Celý čas sú tam sokoliari, potom nastúpia veselí klauni a na záver každého dňa je divadlo," uviedol Tribus.

Deti tam môžu podľa jeho slov stretnúť dráčika a rôznych iných maskotov. V sobotu sú pre návštevníkov od 10.00 h pripravené dračie aktivity v podobe hier, súťaží, dračích balónov či fotení s maskotmi. Neskôr si budú môcť pozrieť prehliadku dravých vtákov či sa zapojiť do detského športového trojboja. O 14.00 h je na programe zábavné vystúpenie Veselí klauni a o 16.00 h divadielko Etuda s hrou Polepetko.