Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj

Práve teraz

Súdny proces v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku
na Okresnom súde Poprad presunuli na koniec júna. Pôvodne sa mal začať 18. apríla. Obžalobe pre pokračovací zločin daňového podvodu čelí aj konateľ spoločnosti KTAG Eduard K.

Poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského
Mychajlo Podoľak vylúčil konanie mierových rozhovorov s Moskvou predtým, než sa ruské sily stiahnu zo všetkých okupovaných oblastí Ukrajiny vrátane Krymu.

Pápež František umyl nohy 12 väzňom
v nápravnom zariadení pre mladistvých Casal del Marmo na okraji Ríma. Tento tradičný obrad je spomienkou na počínanie Ježiša Krista, ktorý na Zelený štvrtok umyl nohy 12 apoštolom.

Ruská prokuratúra žiada 25 rokov väzenia pre opozičného politika
a publicistu Vladimira Kara-Murzu, ktorého súdia pre obvinenia z vlastizrady súvisiace s kritickými vyjadreniami voči ruskej invázii na Ukrajine.

Úvod

Fínsko oznámilo, že kúpi izraelský protiraketový systém
Dávidov prak. Podľa predbežnej zmluvy bude stáť približne 316 miliónov eur.

Súd v Minsku vymeral 18-mesačný väzenský trest
bieloruskému opozičnému politikovi Andrejovi Dzmitryjevovi, ktorý v roku 2020 kandidoval v kontroverzných prezidentských voľbách proti úradujúcemu autoritárskemu prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi.

Osobný lekár bývalého predsedu talianskej vlády
Silvia Berlusconiho potvrdil, že expremiér trpí chronickou myelomonocytovou leukémiou. Uvádza sa to v jeho lekárskej správe.

Veľkonočné stredoveké remeselné trhy čakajú návštevníkov
Bratislavského hradu od piatka (7. 4.). Na hradnom nádvorí môžu stretnúť remeselníkov v kostýmoch, zoznámiť sa so stredovekou kuchyňou a výrobkami alebo len zažiť atmosféru stredoveku.

Polícia obvinila 21-ročného muža, ktorý mal v utorok (4. 4.)
vo Fiľakove s nožom prepadnúť 15-ročného chlapca. K incidentu došlo v blízkosti gymnázia. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Pohoda sa v tomto roku predĺži o jeden deň. Informujú o tom
organizátori festivalu na Letisku Trenčín s tým, že v stredu 5. júla o 18.00 h otvoria festivalové parkovisko, obe stanové mestečká, silentcamp a karavan parking.

Celkovo 34 rakiet bolo vypálených z južného Libanonu
na oblasť Západnej a Hornej Galilei na severe Izraela. Systém protivzdušnej obrany Železná kupola zachytil 25 z nich.

Litva sa bude snažiť o to, aby Ukrajina už na najbližšom, júlovom
summite NATO vo Vilniuse dostala pozvánku na vstup do NATO. Uvádza sa to v rezolúcii, ktorú jednomyseľne schválil litovský parlament informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali na prelome marca a apríla,
vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 22,4 percenta hlasov. Nasleduje Hlas-SD so 14,2 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry NMS Market Research, o ktorom informoval denník Sme.

Na železničných staniciach a v ich okolí bude počas veľkonočných
sviatkov viac policajtov. Budú dohliadať na verejný poriadok a bezpečnosť cestujúcich. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia v súvislosti so zhoršenými poveternostnými podmienkami na
území Košického kraja zaznamenala 38 škodových udalostí a dve dopravné nehody, ktoré si vyžiadali jedno ťažké zranenie. Popoludní o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Prípadné dodávky zbraní Rusku z Číny by "výrazne poškodili" vzťahy
medzi Pekingom a Európskou úniou. Počas návštevy Pekingu to vyhlásila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ktorú citovala agentúra AFP.

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR sa stotožňuje s tvrdeniami
Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR, že procesy súvisiace s odstraňovaním envirozáťaží sú zdĺhavé a sanácie napredujú pomaly.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spustila novú mobilnú aplikáciu
ViaRest, ktorá bude slúžiť ako dôležitý informačný kanál pre vodičov osobných a nákladných vozidiel.