Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana

Práve teraz

Polícia preveruje výbuch automobilu na bratislavskej Ružinovskej
ulici. Začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia a prečin poškodzovania cudzej veci. Bratislavská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Ďalšou obeťou útoku na pizzeriu v ukrajinskom meste Kramatorsk
je oceňovaná ukrajinská spisovateľka Viktoria Amelinová, ktorá bola držiteľkou Literárnej Ceny Josepha Conrada a zároveň bola nominovaná na Cenu Európskej únie za literatúru.

Štyria ľudia sa zranili pri výbuchu a následnom požiari na druhom
poschodí budovy v centre Tokia, uviedol zástupca mestského hasičského zboru, ktorý však nechcel byť menovaný, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu júna schodok vo výške 2,796
miliardy eur. Hospodárenie štátu sa tak za prvý polrok medziročne zhoršilo o 1,251 miliardy eur alebo 81 %. Informovalo o tom v pondelok Ministerstvo financií (MF) SR.

Volič môže v septembrových parlamentných voľbách vložiť do obálky
hlasovací lístok bez úprav. Môže tiež zakrúžkovať preferovaných kandidátov z listiny danej strany. Najviac však môže odovzdať štyri preferenčné krúžky.

Úvod

Slovenská republika má silný záujem na normálnych, pokojných
vzťahoch s Maďarskom, s pozitívnou agendou nasmerovanou do budúcnosti, a nie vracajúcou sa do minulosti. Uviedol to v pondelok v Budapešti minister zahraničných vecí SR Miroslav Wlachovský.

Zvyšovanie daní z ubytovania, ku ktorému v uplynulých mesiacoch
pristúpilo viacero samospráv, môže negatívne ovplyvniť aktuálnu letnú turistickú sezónu na Slovensku. Upozornili na to zamestnávatelia združení v Asociácii hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS).

Polícia povolila počas stredajšieho štátneho sviatku všeobecnú
výnimku na prejazd kamiónov prichádzajúcich na územie Slovenska.

Vedenie RB Lipsko potvrdilo, že chorvátsky futbalista Joško Gvardiol
požiadal nemecký klub o prestup do Manchestru City. Podľa športového riaditeľa Maxa Eberla bundesligista momentálne rokuje s úradujúcim anglickým šampiónom a víťazom Ligy majstrov.

Zrážku s osobným autom neprežil v Likavke v okrese
Ružomberok 59-ročný vodič motocykla. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Policajný pyrotechnik zasahoval v lesnom poraste v katastri obce
Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese. Policajtka z Nového Mesta nad Váhom tam počas hubárčenia našla muníciu z druhej svetovej vojny.

Zemetrasenie s magnitúdou 5,4 zasiahlo oblasť provincie Papua
na východe Indonézie. Z miesta bezprostredne nehlásili obete ani vážnejšie škody.

Mladý hasič zahynul, keď sa severne od Paríža snažil uhasiť autá
počas v poradí už šiestej noci nepokojov, ktoré vo Francúzsku vypukli po minulotýždňovom zastrelení tínedžera policajtom.

Slovenskí hokejbalisti získali na majstrovstvách sveta juniorov v
Liberci strieborné medaily v dvoch kategóriách. Výber do 20 rokov podľahol vo finále Kanade 3:10 a výber do 23 rokov nestačil na domácich Čechov 1:2 po predĺžení.

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok
začalo hlavné pojednávanie v korupčnej kauze guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) a exministra financií Petra Kažimíra. Vinu z podplácania odmieta.

Pri čelnej zrážke dvoch áut, ku ktorej došlo v skorých ranných
hodinách na ceste I/65 pri obci Bartošova Lehôtka, sa zranili obaja vodiči. Polícia hľadá svedkov nehody, ktorí v tom čase predchádzali daným úsekom.

Rusko previezlo na svoje územie už približne 700.000 detí z oblastí
bojov na Ukrajine. Povedal to v nedeľu neskoro večer Grigorij Karasin, šéf medzinárodného výboru ruskej Rady federácie, hornej komory ruského parlamentu.

Na nahradenie bojovníkov súkromnej žoldnierskej Vagnerovej
skupiny, ktorí sa po krátkom pokuse o vzburu stiahli z bojísk na Ukrajine, nie je potrebná ďalšia mobilizácia záložníkov. V pondelok to uviedol predseda branného výboru ruskej Štátnej dumy.

Izraelská armáda uskutočnila v noci na pondelok rozsiahlu operáciu
v palestínskom meste Džanín ležiacom na západnom brehu Jordánu, ktorej súčasťou boli aj letecké útoky.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v utorok stretne s viac
ako 200 starostami, ktorých mestá a obce zasiahli v uplynulých dňoch nepokoje vyvolané násilnou smrťou mladého prisťahovalca.