Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek

Práve teraz

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR posilní zásahové tímy,
ktoré môžu konať v prípade medveďa, ktorý predstavuje riziko pre zdravie či majetok občanov. Týka sa to Detvy aj Podpoľania. Pre TASR to uviedol hovorca MŽP Tomáš Ferenčák.

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel vo štvrťfinále dvojhry na
antukovom turnaji ATP v Kitzbüheli. S Argentínčanom Sebastianom Baezom prehral v súboji dvoch nenasadených hráčov v dvoch setoch 4:6 a 3:6.

Senát Krajského súdu (KS) Trenčín sprísnil tresty dvoch obžalovaných
v kauze tragického výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) Nováky a odsúdil ich na niekoľkoročné nepodmienečné tresty odňatia slobody.

Ministerstvo financií (MF) SR diskutuje s rezortom zdravotníctva
o dofinancovaní sektora v potrebnej miere. Pre TASR to potvrdil tlačový odbor MF SR.

Marián Hossa sa stane novým členom Siene slávy slovenského hokeja.
Uvedú ho do nej 9. augusta v rámci slávnostného galavečera pri príležitosti vyhlásenia výsledkov v ankete Hokejista roka 2023.

Úvod

Aplikácia, ktorá z fotky ľudí spraví Barbie alebo Kena, nespĺňa
požiadavky na ochranu osobných údajov podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady. Vyhlásil to Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) na sociálnej sieti, ktorý upozornil na používanie aplikácie Bairbie.me.

Vo veku 74 rokov zomrel bývalý dlhoročný hráč ŠK Slovan Bratislava
Bohumil Bizoň. Klub o tom informoval na sociálnej sieti. Bizoň nastúpil vo finále Pohára víťazov pohárov v roku 1969 v Bazileji proti FC Barcelona, v ktorom belasí získali svoju najvzácnejšiu trofej.

Približne sto lekárskych časopisov z celého sveta - vrátane niektorých
najprestížnejších - vydalo vo štvrtok spoločnú výzvu na prijatie opatrení na elimináciu jadrových zbraní. V spoločnom úvodníku označujú hrozbu jadrovej katastrofy za reálnu.

Futbalista Jesus Alberto Lopez Ortiz z kostarického tímu Deportivo Rio
Cana sa stal obeťou útoku krokodíla. Uviedol to španielsky denník Marca. Dvadsaťdeväťročného hráča už pochovali v rodnom meste.

Mexické ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok oznámilo, že v
blízkosti kontroverzných plávajúcich bariér, ktoré majú zabrániť prílevu utečencov do Spojených štátov, bolo objavené mŕtve telo.

Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva vyhlásil, že "svet musí
pomôcť" Brazílii chrániť Amazóniu. S týmto apelom vystúpil pred budúcotýždňovým summitom o tomto najväčšom dažďovom pralese na svete, ktorý je kľúčovým prvkom pri ochrane pred zmenou klímy na Zemi.

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno po dvoch dňoch poklesu
výraznejšie nezmenili. V stredu (2. 8.) zaznamenali prudký prepad, keď zhoršenie úverového ratingu Spojených štátov obmedzilo záujem o rizikovejšie aktíva.

Britský tenista Andy Murray postúpil do osemfinále dvojhry
na turnaji ATP vo Washingtone. Trojnásobný grandslamový šampión si v pozícii pätnásteho nasadeného hráča poradil s Brandonom Nakashimom z USA 7:6 (5) a 6:4.

Lionel Messi sa dvoma gólmi postaral o triumf Interu Miami
nad Orlandom City 3:1. Argentínsky futbalista odohral za zámorský tím tretí zápas po svojom prestupe, na konte má už päť gólov.

Sedem ľudí zahynulo a ďalších 17 utrpelo zranenia,
keď v stredu na železničnom priecestí v Mexiku vrazil vlak do malého autobusu. Uviedli to miestne úrady, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Poškodenú nákladnú loď Fremantle Highway, ktorá minulý týždeň
začala horieť pri holandskom pobreží, odtiahnu do prístavu Eemshaven na severe Holandska. Rozhodli o tom holandské úrady, informuje TASR podľa štvrtkovej správy agentúry DPA.

Grécka vláda v stredu oznámila, že od septembra zavedie obmedzený
režim návštev na aténskej Akropole. Pamiatku bude môcť navštíviť maximálne 20.000 ľudí denne, a to v rôznych časových intervaloch. TASR informuje podľa agentúry AP.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu trval na tom,
že Ukrajina je vďačná Západu za jeho podporu. Dodal však, že aj Ukrajina si zaslúži určitú vďaku za to, že zatláča Rusov. TASR prevzala správu z portálu britskej televízie Sky News.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nastúpia v 3. predkole Ligy majstrov
2023/2024 proti Maccabi Haifa. Prvý duel odohrajú "belasí" 9. augusta doma, odveta v Izraeli je na programe 15. augusta.

Podľa vedeckých modelov by vážna jadrová havária v Záporožskej
atómovej elektrárni na juhu Ukrajiny pravdepodobne mala vplyv na prírodu a poľnohospodárstvo v susedných krajinách. Vyplýva to zo štúdie, ktorú vo Viedni zverejnil rakúsky jadrový expert N. Müllner.