Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola

Práve teraz

Prezidentka SR Zuzana Čaputová rokovala v nemeckom Magdeburgu
s predstaviteľmi spolkovej krajiny Sasko-Anhalstko. Navštívili tiež Fraunhoferov inštitút, výskumno-vývojové centrum pre prevádzku a automatizáciu podnikov, informuje osobitný spravodajca TASR.

Politické strany Progresívne Slovensko (PS), SaS, Demokrati aj
OĽANO a priatelia ocenili rozhodnutie Ivana Korčoka kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. K jeho podpore sa, rovnako ako Modrí, Most-Híd, zatiaľ nevyjadrili.

Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia vo štvrtok proti ukrajinskému
tímu Dnipro-1 s cieľom zvíťaziť a prebojovať sa do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

Približne 30 kilogramov uhynutých rýb objavili v rieke Odra pri
poľskej obci Chalupki, ležiacej na hranici s Českou republikou. Informuje o tom v stredu nemecká agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie poľských úradov, píše TASR.

Jedenásť cestujúcich a členov posádky lietadla spoločnosti Delta
smerujúceho z talianskeho Milána do americkej Atlanty skončilo v utorok v nemocnici po tom, čo stroj vo vzduchu zasiahli silné turbulencie. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Úvod

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici odsúdil V. Machaja
za prečin podplácania na dvojročný podmienečný trest odňatia slobody so štvorročnou skúšobnou dobou. Schválenie dohody o vine a treste potvrdila pre TASR hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Bývalý dlhoročný kapitán Marek Hamšík sa stal novým tímovým
manažérom slovenskej futbalovej reprezentácie. Na tlačovej konferencii pred septembrovými kvalifikačnými zápasmi ME 2024 to oznámil tréner Francesco Calzona.

Vojnu na Ukrajine by podľa maďarského premiéra Viktora Orbána
ukončil okamžitý mier a tiež návrat exprezidenta USA Donalda Trumpa k moci. Vyplýva to z rozhovoru, ktorý poskytol populárnemu exmoderátorovi americkej televíznej stanice Fox News T. Carlsonovi.

Vodárenský zdroj Šamorín bude nateraz ochránený. Okresný úrad vydal
predbežné opatrenie. Prostredníctvom neho sa zabráni aktivitám, ktoré by ho mohli negatívne ohroziť. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Ferenčák.

V katastri bratislavských Vajnôr evidujú zvýšený výskyt diviačej zveri
. Ide najmä o okolie Jurskej cesty (ulica Na doline) a priľahlé kukuričné a slnečnicové polia. V lokalite zaznamenali približne 40 kusov diviakov vrátane samíc s mláďatami.

Ivan Korčok bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách.
Dlhoročný diplomat a bývalý minister zahraničia chce ísť do volieb ako občiansky kandidát. Svoje rozhodnutie oficiálne oznámil v rodnej Banskej Bystrici.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) už dostal podklady
o zbavení mlčanlivosti bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala A. Priebežne vykonáva potrebné procesné úkony. Pre TASR to potvrdili z policajného prezídia.

Rady mimoparlamentného KDH posilňuje exminister spravodlivosti a
niekdajší predseda Slovenskej advokátskej komory (SAK) Viliam Karas. V hnutí bude zastupovať oblasť spravodlivosti a vnútra. TASR o tom informovala hovorkyňa KDH Lenka Halamová.

Kanadská polícia v utorok vzniesla 12 ďalších obvinení voči mužovi
obvinenému z predaja látky pomáhajúcej ľuďom pri páchaní samovrážd.

Ľudia môžu podceňovať ochorenia pečene, pretože príznaky nie sú vždy
viditeľné, alebo sú viditeľné v závažnom štádiu. Upozornil na to gastroenterológ Ladislav Kužela.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová odletela do Nemecka. V Magdeburgu
si prevezme Cenu cisára Otta, ktorá honoruje osobnosti i inštitúcie za mimoriadny prínos k procesu európskej integrácie, predovšetkým s ohľadom na štáty strednej, východnej a juhovýchodnej Európy.

Tlačová agentúra Slovenskej republiky vysiela na odvetný zápas
play off Európskej ligy svojho reportéra. Štvrtkový duel medzi Arisom Limassol a ŠK Slovan Bratislava (19.00 SELČ) budú pokrývať športový redaktor Michal Runák.

Prezidentka SR Z. Čaputová odletela do Nemecka. V Magdeburgu
si prevezme Cenu cisára Otta, ktorá honoruje osobnosti i inštitúcie za mimoriadny prínos k procesu európskej integrácie, predovšetkým s ohľadom na štáty strednej, východnej a juhovýchodnej Európy.

Ukrajinská protivzdušná obrana v stredu zostrelila 15 zo 16 útočných
dronov a všetkých 28 rakiet, ktoré v noci odpálili ruské sily. Informoval o tom v stredu vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generál Valerij Zalužnyj, uviedol denník The Guardian.

Ceny ropy pokračovali v stredu v raste, keď trhy zareagovali
na výrazný pokles ropných zásob v USA. Napätie na ropných trhoch okrem toho zvyšuje aj hurikán Idalia.