Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko

Práve teraz

Palestínske militantné hnutie Hamas informovalo sprostredkovateľov
dohody o pokoji zbraní v Pásme Gazy, že je ochotné predĺžiť prímerie o ďalšie štyri dni a prepustiť ďalších rukojemníkov, ktorých zadržiava od októbrového útoku na Izrael.

Poslanci Národnej rady SR ukončili dopoludnia diskusiu k návrhu na
odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD). V závere vystúpili opoziční poslanci, za navrhovateľov tiež šéf PS Michal Šimečka a vystúpil aj poslanec Tibor Gašpar (Smer-SD).

Pôvodom arktický vzduch priniesol na Slovensko ochladenie.
V oravskej obci Novoť klesla teplota až na mínus 14 stupňov Celzia. Mrazivá má byť aj nasledujúca noc. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.

Šéfa združenia Slovenská pospolitosť Jakuba Š. obžalovaného z
extrémistických trestných činov odsúdil Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, na trest odňatia slobody vo výmere troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov.

Turecko by mohlo schváliť žiadosť Švédska o vstup do NATO počas
najbližších týždňov. Uviedol to v stredu švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström, ktorý sa stretol s tureckým náprotivkom.

Úvod

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba sa pokúsil
rozptýliť obavy z nedostatočného pokroku ukrajinskej armády v boji proti ruským okupantom.

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) od štvrtka 30. novembra
spúšťa zálohu 50 % pri priamych platbách. Bude sa týkať deviatich z možných 13 schém, na ktoré je vyčlenených 350 miliónov eur.

Dvoch palestínskych tínedžerov zabila v utorok izraelská armáda pri
raziách na Západnom brehu Jordánu (Predjordánsko). Informovalo o tom palestínske ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Ministerstvo životného prostredia SR, ako zriaďovateľ príspevkovej
organizácie Správy Tatranského národného parku (TANAP), vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa. Vyplýva to z oznámenia, ktoré rezort zverejnil na webovom sídle.

Poslanci Národnej rady SR pokračujú ráno v diskusii k návrhu na
odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) z funkcie. Ako prvý v stredu vystupuje Gábor Grendel (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

V stredu je tomu presne 60 rokov, čo slávna liverpoolská štvorica
Beatles vydala piaty singel s piesňou I Want To Hold Your Hand na etikete nahrávacej a vydavateľskej spoločnosti EMI Parlophone.

Na vjazde do Bratislavy po diaľnici D2 zo Stupavy sa tvoria kolóny.
Vodiči sa zdržia približne 20 minút. Na sociálnej sieti o tom informuje Zelená vlna RTVS.

Vo veku 99 rokov zomrel americký miliardár Charlie Munger, ktorý bol
pravou rukou podnikateľa Warrena Buffetta, pričom mu zo spoločnosti Berkshire Hathaway pomohol vybudovať investičné impérium.

Futbalisti FC Barcelona, Borussie Dortmund,Atletica Madrid a Lazia Rím
si v utorňajšom programe 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov zabezpečili postup do osemfinále. Barcelonu posunulo ďalej víťazstvo 2:1 v H-skupine nad FC Porto.

Hokejový klub Seattle Kraken povolal do prvého tímu slovenského
útočníka Mariána Studeniča. Dvadsaťpäťročný krídelník sa sa môže stať prvým Slovákom, ktorý si oblečie dres najmladšieho klubu NHL.