Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Počasie

V stredu sa rozfúka. Na západe a severe i na horách platia výstrahy

Na snímke veterný rukáv. Foto: TASR - Michal Svítok

Prvý stupeň výstrahy pred vetrom sa týka väčšiny Trnavského a Nitrianskeho kraja. Tiež Bratislavy a okresov Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Kežmarok, Poprad i Tvrdošín.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. marca (TASR) - Počas stredy (27. 3.) bude veterno na západe a severe Slovenska i na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti. Avizované sú výstrahy prvého a druhého stupňa.

Výstraha pred vetrom na horách je vydaná v horských oblastiach väčšiny Žilinského kraja i v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Počas stredajšej noci a dopoludnia môže v niektorých z týchto oblastí dosahovať vietor priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu, v nárazoch do 160 kilometrov za hodinu.

Prvý stupeň výstrahy pred vetrom sa týka väčšiny Trnavského a Nitrianskeho kraja. Tiež Bratislavy a okresov Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Kežmarok, Poprad i Tvrdošín. Vietor tam môže podľa SHMÚ dosiahnuť ojedinele rýchlosť v priemere 45 až 55 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 85 kilometrov za hodinu.

"Veterný bude aj štvrtok (28. 3.), pričom večer sa vietor začne od západu meniť na západný a prechodne zoslabne až v noci zo štvrtka na piatok (29. 3.). Zdá sa však, že v piatok cez deň začne vietor opätovne silnieť," uvádza SHMÚ.

V Košiciach a okresoch Košice-okolie, Revúca, Rožňava, Trebišov sa môže v stredu nadránom vyskytnúť prízemný mráz.