Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Počasie

V noci na pondelok klesla teplota v obci Stratená na mínus 3,1 stupňa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem mrazu vo výške dvoch metrov sa vyskytol vo viacerých lokalitách aj prízemný mráz vo výške päť centimetrov nad povrchom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 13. mája (TASR) - V noci na pondelok sa vyskytol mráz vo výške dva metre nad povrchom najmä na severe, Spiši a Horehroní. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Najnižšie klesla teplota v Slovenskom raji v obci Stratená, kde meteorológovia namerali mínus 3,1 stupňa Celzia. SHMÚ avizuje, že najbližšia noc bude tiež chladná, ale väčšinou bude o jeden až dva stupne teplejšia.

Meteorológovia pripomenuli, že v sme v období "troch zmrznutých svätých", pričom najchladnejšie bolo v noci na pondelok, kedy sa slávi Servác. Okrem mrazu vo výške dvoch metrov sa vyskytol vo viacerých lokalitách aj prízemný mráz vo výške päť centimetrov nad povrchom. V noci na utorok (14. 5.) bude lokalít s mrazom v dvoch metroch výrazne pomenej. "Prízemný mráz sa však zrejme vyskytne na pomerne veľkej ploche, najmä v dolinách a kotlinách severného a východného Slovenska a Horehroní," uzavrel SHMÚ.