Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Priebeh volieb v Nitrianskom kraji nenarušili žiadne vážne incidenty

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Pokojný priebeh majú aj voľby v okrese Šaľa, kde podľa zapisovateľky tamojšej okresnej volebnej komisie Márie Tóthovej nedošlo k žiadnym komplikáciám.

Topoľčany 16. marca (TASR) – Priebeh prvého kola prezidentských volieb je v jednotlivých okresoch Nitrianskeho kraja aj krátko pred zatvorením volebných miestností pokojný a bezproblémový. Okresné volebné komisie riešili počas dňa iba bežné organizačné záležitosti.

V okrese Topoľčany nedošlo k žiadnym incidentom a hlasovanie šlo plynule počas celého dňa. „To znamená, že by sme mali skončiť presne o 22. hodine a nikde nebude nutné nechať volebné miestnosti otvorené dlhšie. Účasť vo voľbách je ťažké zhodnotiť, ľudia k urnám priebežne chodili, ale momentálne nevieme odhadnúť, či bude vyššia ako počas minulých volieb,“ uviedla zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Topoľčanoch Zuzana Chudá.

Bezproblémový priebeh majú aj voľby v okrese Levice. „Nemali sme hlásené žiadne problémy, účasť je ťažké hodnotiť,“ uviedla predsedníčka Okresnej volebnej komisie v Leviciach Magdaléna Žiga.

Pokojný priebeh majú aj voľby v okrese Šaľa, kde podľa zapisovateľky tamojšej okresnej volebnej komisie Márie Tóthovej nedošlo k žiadnym komplikáciám. Rovnaká situácia bola aj v okresoch Zlaté Moravce a Nitra. „Všetko je v poriadku. Volebná účasť by mohla byť nadpolovičná,“ povedal predseda okresnej volebnej komisie Marián Šoóš.