Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Vodiči môžu prostredníctvom SMS parkovať v Leviciach 15 minút zdarma

Prvý smartfón na svete s meračom radiácie s názvom Pantone od japonského mobilného operátora Softbank Foto: TASR/AP

Týka sa to vodičov, ktorí uhrádzajú poplatok za dočasné parkovanie motorových vozidiel formou zaslania SMS správy prostredníctvom mobilných operátorov.

Levice 18. apríla (TASR) - Vodiči motorových vozidiel v Leviciach majú od začiatku tohto mesiaca možnosť parkovať 15 minút bezplatne. Týka sa to vodičov, ktorí uhrádzajú poplatok za dočasné parkovanie motorových vozidiel formou zaslania SMS správy prostredníctvom mobilných operátorov.

"Táto možnosť sa vzťahuje na vodičov, ktorí nepotrebujú využiť v zóne so spoplatneným státím celú hodinu na parkovanie a na vybavenie im postačuje parkovať 15 minút," informovala Adriana Bosíniová, vedúca referátu komunálnych vecí na Mestskom úrade v Leviciach.

Možnosť parkovať 15 minút bezplatne má jedno evidenčné číslo vozidla jedenkrát denne. Po zaslaní SMS dostane vodič do 30 sekúnd od odoslania potvrdzujúcu SMS s uvedenými informáciami o bezplatnom parkovaní. Bez potvrdzujúcej SMS nie je možné bezplatne parkovať, upozornila Bosíniová. Zhruba 10 minút pred uplynutím platnosti bezplatného parkovania bude zaslaná SMS, ktorá upozorní na blížiaci sa koniec platnosti bezplatného parkovania. "Tento čas je vodič povinný využiť na predĺženie parkovacieho času opätovným odoslaním SMS na požadovaný čas alebo na opustenie parkovacieho miesta. Ak by sa vodič usiloval druhýkrát využiť bezplatné parkovanie na to isté evidenčné číslo vozidla v ten istý deň, nebude mu to umožnené," skonštatovala Bosíniová. Služba je prístupná všetkým užívateľom mobilných operátorov na území SR.