Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Nitriansky kraj

Pri požiari haly v Nitre uhynulo 6500 kusov hydiny, škody sú obrovské

Hasiči viac ako štyri hodiny zasahovali pri požiari haly v Liaharenskom podniku Nitra - Párovské Háje v okrese Nitra, v ktorej sa nachádza liaheň hydiny. Následkom požiaru uhynulo asi 6000 kusov hydiny. Nitra, 9. júna 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Nitry, Selenca, Šale a Drážoviec, ktorým sa požiar už podarilo lokalizovať, naďalej však pokračujú v likvidačných prácach.

Nitra 9. júna (TASR) - Nitrianska polícia vyšetruje okolnosti požiaru liaharenskej haly v mestskej časti Nitry Párovské Háje, pri ktorom uhynulo 6500 kusov hydiny, z toho približne 6000 nosníc a 500 kohútov. „Vyšetrovateľ Policajného zboru okolnosti tejto udalosti vyšetruje ako zločin poškodzovania cudzej veci. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania,“ informovala Polícia SR na sociálnej sieti.



Požiar vypukol v utorok približne o druhej hodine ráno, hasičom sa ho podarilo lokalizovať po štyroch hodinách. „Na mieste zasahovalo 18 hasičov z Nitry, Selenca, Šale a Dražoviec so siedmimi kusmi techniky. Na miesto bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru,“ potvrdil Michal Varga, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Nitre. Podľa jeho slov bola vzniknutá škoda predbežne vyčíslená na vyše 200.000 eur.