Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Univerzita Konštantína Filozofa otvorí Poradenské a servisné centrum

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, archívna snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nové centrum má byť slávnostne otvorené 28. februára. Študenti v ňom nájdu duchovné, finančné, kariérne, psychologické, právne i sociálne poradenstvo.

Nitra 16. februára (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pripravuje otvorenie nového Poradenského a servisného centra (PaSC). Sídliť bude v areáli UKF na Drážovskej ulici.

„Bude študentom ponúkať služby, ktoré si náročnosť a špecifikum vysokoškolského štúdia vyžaduje,“ uviedlo vedenie UKF.

Nové centrum má byť slávnostne otvorené 28. februára. Študenti v ňom nájdu duchovné, finančné, kariérne, psychologické, právne i sociálne poradenstvo. Okrem toho bude poskytovať aj podporu zameranú na pomoc pre študentov so špecifickými vzdelávacími potrebami.

V rámci servisnej činnosti bude PaSC poskytovať aj spoločenské priestory, technicko-materiálnu a tútorskú pomoc pre jednotlivé združenia študentov UKF pri organizovaní univerzitných podujatí a projektov.

"Bude zabezpečovať aj informačný servis o širokom spektre ponúk pre študentov, medzi ktoré patria ponuky ubytovania, práce, brigád, dobrovoľníckych a sociálnych činností, kultúrno-spoločenských, športových a iných podujatí realizovaných na jednotlivých pracoviskách univerzity,"
informovala UKF.