Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčany plánujú na Bernolákovej ulici výstavbu nájomných bytov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Mesto okrem toho plánuje na podporu bývania využiť aj existujúce kapacity. Preto sa usiluje o zavedenie systému takzvaného prestupného bývania.

Topoľčany 21. februára (TASR) - Mesto Topoľčany plánuje výstavbu nových nájomných bytov. Ako informovala radnica, vyrásť majú na mieste dnes už neobývaného domu na Bernolákovej ulici 1515.

Podľa mestského úradu by rekonštrukcia domu bola finančne príliš náročná. "Navyše by nebolo možné meniť ani výšku regulovaného nájomného. Najlepším možným riešením sa preto ukázala výstavba nového bytového domu na mieste toho pôvodného. Za posledné roky sa nám podarilo vysťahovať všetkých jeho obyvateľov. Aktuálne zabezpečujú mestské služby vypratávacie práce," uviedol magistrát.

Ako doplnil, v súčasnosti už prebieha verejné obstarávanie na realizátora búracích prác. "Výstavbu nových bytov plánujeme zrealizovať s podporou Štátneho fondu rozvoja bývania," doplnila radnica.

Mesto okrem toho plánuje na podporu bývania využiť aj existujúce kapacity. Preto sa usiluje o zavedenie systému takzvaného prestupného bývania. "O príslušnom všeobecne záväznom nariadení sa bude rokovať aj na zasadnutí mestského zastupiteľstva. Naším cieľom je, aby mestské byty boli využívané čo najzmysluplnejšie," doplnil mestský úrad.