Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčany chcú vybudovať rekuperáciu zimného štadióna

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Celková alokácia finančných prostriedkov je vo výške 17 miliónov eur. Minimálna výška dotácie je 100.000 eur, maximálna 1,1 milióna eur.

Topoľčany 19. februára (TASR) - Mesto Topoľčany pripravuje projekt rekuperácie zimného štadióna. Financie na realizáciu chce získať z Fondu na podporu športu z programu Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry. Predloženie žiadosti o poskytnutie príspevku i zabezpečenie spolufinancovania budú schvaľovať poslanci na februárovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Topoľčanoch.

Celková alokácia finančných prostriedkov je vo výške 17 miliónov eur. Minimálna výška dotácie je 100.000 eur, maximálna 1,1 milióna eur. Spolufinancovanie mesta je stanovené vo výške minimálne 30 percent z celkových oprávnených nákladov na projekt, informovala radnica.

Cieľom podpory je vybudovanie novej športovej infraštruktúry, zlepšenie technickej úrovne a kvality existujúcej športovej infraštruktúry. Mesto Topoľčany chce podporu využiť na zlepšenie teplotného komfortu divákov počas sledovania zápasov, ako aj vyriešenie problému s vytváraním hmly a kondenzáciou vody v letných mesiacoch.