Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Strekovský festival ponúkne kvalitné vína zo Slovenska i zahraničia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem ochutnávok vín sa návštevníci môžu tešiť aj na someliersky kurz, rôzne gastronomické prezentácie a kultúrny program.

Strekov 13. júla (TASR) – Ochutnávku vín od vinárov zo Slovenska i zahraničia spolu s kultúrnym programom ponúkne Strekovský festival vín, ktorý sa bude konať 17. a 18. júla v Strekove v okrese Nové Zámky. Ako informovali organizátori z občianskeho združenia Strekovin, na festivale sa zúčastní viac ako 50 vinárov, z nich bude takmer tridsiatka domácich pestovateľov. Z iných slovenských regiónov a obcí príde na festival ďalších 19 vinárov. Svoje výrobky prídu prezentovať aj zahraniční vinári z Maďarska, Česka, Rumunska a Rakúska.

Okrem ochutnávok vín sa návštevníci môžu tešiť aj na someliersky kurz, rôzne gastronomické prezentácie a kultúrny program. Jeho súčasťou budú koncerty, vystúpenia folklórnych skupín i divadelné predstavenie. Pre rodiny s deťmi budú bezplatne k dispozícii kolotoče, trampolína a ďalšie atrakcie.

Ako pripomenuli organizátori, počas festivalu bude otvorený aj tematický „Vysegrad Stage“, v ktorom sa návštevníkom predstaví vidiek krajín V4 spolu s produktmi vidieckeho cestovného ruchu, vinárskymi oblasťami, vínnymi cestami a vidieckymi hotelmi s tradičnou gastronómiou.