Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Tlmačským stredoškolákom bola návšteva veľtrhu Gaudeamus nápomocná

Veľtrh Gaudeamus. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pre študentov technických odborov ako programátor obrábacích strojov a zariadení, mechanik strojov a zariadení či mechanik elektrotechnik bolo zaujímavé informovať sa o možnostiach štúdia.

Nitra/Tlmače 28. septembra (TASR) - Študenti štvrtého ročníka Strednej odbornej školy technickej (SOŠt) v Tlmačoch dnes ako záujemcovia o vysokoškolské štúdium zavítali do Nitry na 5. ročník Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2017. Ako TASR informoval Marián Sabala z SOŠt v Tlmačoch, študenti mali príležitosť bližšie sa oboznámiť s ponukou jednotlivých študijných odborov slovenských a českých vysokých škôl.

Pre študentov SOŠt, ktorí sa učia technické odbory ako programátor obrábacích strojov a zariadení, mechanik strojov a zariadení či mechanik elektrotechnik, bolo zaujímavé, pozrieť si pripravené ukážky a bližšie sa informovať o možnostiach technického vzdelávania. "S heslom 'S technikou máte budúcnosť' sme sa priamo stretli aj na výstavisku. Zaujali nás predovšetkým prezentácie Slovenskej technickej univerzity Bratislava, Žilinskej univerzity, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity a Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre," povedal Sabala.

Mali tiež možnosť získať katalógy a brožúry s kontaktmi, termíny podania prihlášok a prijímacích konaní, otestovať sa elektronickým testom, využiť poradenstvo o štúdiu a veľa iných zaujímavých informácií, ktoré by nám mali pomôcť pri štarte na vysokej škole. "Je predsa lepšie raz vidieť ako stokrát počuť, o čom sme sa presvedčili. Aj vďaka ústretovému a milému prístupu študentov vysokých škôl a ich zástupcov sme o krok bližšie pri rozhodovaní sa a výbere nášho ďalšieho štúdia," dodal pedagóg SOŠt v Tlmačoch.